16 / 04 / 2024

Mısır'daki isyanla birlikte oteller zamlanacak!

Mısır'daki isyanla birlikte oteller zamlanacak!

Mısır'daki isyan Avrupalı turistin rotasını Türkiye'ye çevirince Güney'deki oteller fiyat zammını konuşmaya başladı. Zam yabancılara var ama erken rezervasyon yaptırmayan yerli turist de sürprizle karşılaşabilir



Mısır'da yaşanan siyasi karışıklıkların ardından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere yönelecek ekstra turlara farklı fiyatlar uygulanabileceği gündeme geldi. Otellerin Avrupa ülkeleri ve Rusya'dan gelecek ekstra rezervasyonlar için şimdiden yüzde 50'ye varan daha yüksek fiyatlar telaffuz ettiği öğrenildi. Bu arada zamlı fiyatların yabancı acentelere yansıtılacağı ancak erken rezervasyon yapmayan yerli turistlerin de sürpriz fiyatlarla karşılaşabileceği konuşuluyor. Bazı turizmciler konuya 'Oteller bu yaz bayram edecek' şeklinde yaklaşırken bazıları da durumun fırsata çevrilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor. Alman seyahat devi TUI'den Fikret Gürseller 'Ekstra bir talebin Türkiye'ye geleceği doğru. Ancak bu talebin son dakika yönlendirileceğini düşünüyoruz. Mısır ile çalışan operatörler o pazardan tam olarak umutlarını kesmedi' diye konuştu. Rezervasyonların son dakikaya kayması ise daha yüksek fiyatların uygulanması anlamına geliyor.

İTALYANLAR BODRUM'A
Gürseller, Mısır turları iptal edilen İspanyollardan kültür turlarına talep geldiğini söyledi. Kappa Tur'dan Kaan İşçil ise İtalya'da çalıştıkları acentenin Mısır turunun iptal olması nedeniyle Bodrum'a ikinci bir uçak kaldırılması için kendilerine talepte bulunduğunu belirtti.
Sabah/Dilek Taş


Geri Dön