28 / 03 / 2024

Miss Pizza ikinci şubesini Şişhane'de açtı

Miss Pizza ikinci şubesini Şişhane'de açtı

Cihangir'deki Miss Pizza ikinci şubesini İstanbul'un yeni eğlence ve yeme-içme merkezi Şişhane'de açtı



İki arkadaşın, Elif Tokatlıoğlu ve Selen Akınal'ın beş yıl önce açtığı Miss Pizza'nın Cihangir'de meşhur olduktan sonra ikinci şubesi için nereyi seçeceği merakla bekleniyordu. Mekan çok uzaklara yelken açmadı, yine Beyoğlu'nda kaldı, sadece Şişhane'ye kadar gitti.

Miss Pizza, iki arkadaşın 2004'te, ucuz ama lezzetli pizza restoranı açma fikriyle ortaya çıktı. Elif Tokatlıoğlu o günleri anlatırken "Ortağım Selen ve ben pizza tutkunuyuz. Daha önceden iş ve eğitim sebebiyle ikimiz de İtalya'da bulunduk. Pizza İtalya'da ucuz bir yemek. Bizim Cihangir'de Miss Pizza'yı açtığımız dönemde İtalya'nın aksine İstanbul'da iyi ve kaliteli pizza yemek için lüks İtalyan restoranlarına gitmeniz gerekiyordu. Biz de pizzanın ruhuna uygun olarak en az aynı kalitedeki pizzayı daha ucuza, daha mütevazı bir mekanda sunmaya karar verdik" diyor. 

İkili restoranlarında ana yemek olarak sadece pizza yapma konusunda hemfikir olduktan sonra o dönem Four Seasons Oteli'nin şefliğini üstlenen arkadaşları Giancarlo Gottardo'nun danışmanlığında 30 çeşit pizzalı bir mönü hazırlıyorlar. Tokatlıoğlu Miss Pizza'nın kısa sürede popülerleşmesini mekanın sempatikliği ve pizzaların lezzetine bağlıyor: "Ayrıca işimizin başından hiç ayrılmıyoruz. Lezzetin devamlılığını sağlamak amacıyla mutfak her zaman kontrolümüzün altında. Mekanımızda servisi de bizler yapıyoruz. Bunun da müşterilerin hoşuna gittiğini düşünüyoruz."

Pizza fiyatları 12-33 TL arasında değişiyor
İkili beş yılın sonunda düzeni oturtuklarını düşünerek yeni bir mekan arayışına giriyor. Bu kez yanlarına yeni bir ortak daha ekleniyor, ilk günden beri Miss Pizza'da çalışan Elif Tokatlıoğlu'nun kardeşi Esra. Üç kadının yeni şube için Şişhane'yi seçme nedenini Elif Tokatlıoğlu anlatıyor: "Beyoğlu'nu çok seviyoruz. Bu ilk sebep. Restoranı Şişhane'de açmamızın ikinci sebebi her iki mekanın birbirine yakın olması. Böylece üç ortak dönüşümlü olarak iki şubeyle de ilgilenebiliyor. Şişhane'deki şubemizin terasından görülen manzara bizi çok etkiledi. İstanbul'un sayılı meydanlarından birinin üzerindeyiz. Ayrıca metrodan çıkanları pizza ve kahve kokusuyla karşılamak cazip geldi."

Miss Pizza'nın mönüsünde 30'dan fazla pizza çeşidi var. Pizzalar odun fırınında pişiyor. Mönü, klasik İtalyan pizzalarından Türk damak tadına uygun olanlara ve deneysel pizzalara kadar geniş bir yelpazeye sahip. Pizza fiyatları 12-33 TL arasında değişiyor.  Şişhane'deki Miss Pizza'da tatlı mönüsü Cihangir'dekinden daha geniş. Çikolata keki, portakallı tart, limonlu tart, biscotti... Tokatlıoğlu bunun nedenini şöyle açıklıyor: "Lokasyon ve terasımızın rahatlığı sebebiyle yabancı turistler ve yoldan geçenler sadece bir kahve içmek veya tatlı yemek için de uğrayabiliyor Miss Pizza'ya. Şişhane şubemize içki mönüsü de ilave ettik. Cihangir'dekinden farklı olarak burada minik bir barımız var."

Yakında hafta sonları DJ'ler çalacak
Miss Pizza'nın pizza fırını haftanın yedi günü 12.00-22.30 saatleri arasında açık. Mekan kepenklerini 00.00-01.00 arasında indiriyor.

Şişhane Miss Pizza'da gün içinde lounge, akşamları house ve elektronik müzik çalıyor. Yakında hafta sonları canlı DJ performansları başlayacak.

Elif Tokatlıoğlu Cihangir şubesine öğrenciler, yabancılar ve İstanbul'un farklı pek çok semtinden gelen pizza tutkunlarının tercih ettiğini söylerken Şişhane'ye öğleleri civarda çalışanlar, turistler, akşamları da etraftaki eğlence yerlerine gitmeden önce yemek yemek isteyenlerin geldiğini söylüyor.

 "Miss Pizza benim diyen pizzacı ile boy ölçüşür"
Milliyet Pazar'ın yemek yazarı Vedat Milor 9 Mart 2006'daki köşesinde Miss Pizza'ya dört yıldız vermiş ve pizzacıdan övgü dolu sözlerle bahsetmişti: "Cihangir'deki Miss Pizza'da pizzaların hamurunun dışı kıtır, içi sulu. Salamlar İtalya'dan ithal edilmiş ve pizzada kullanmak için uygun. Kullanılan malzemeler kaliteli ve kıvamında. Kullanılan gorgonzola peyniri standart üstü. Napoli ve civarını saymazsanız Miss Pizza benim diyen pizzacı ile boy ölçüşür."
Milliyet


Geri Dön