28 / 03 / 2024

Mistral GYO halka arz bildirisini yayınladı!

Mistral GYO halka arz bildirisini yayınladı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO halka arz bildirisini yayınladı.



Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO halka arz bildirisini yayınladı.


Kap Açıklaması:

Mistral GYO A.Ş. ("Mistral GYO" veya "Şirket") paylarına ilişkin olarak halka arz izahnamesinin ‘27.4. Yatırımcıların karar verme sürecinde etkili olabilecek diğer bilgiler' bölümünde yer alan ve sadece halka arzdan pay alan yatırımcıların faydalanabileceği ‘Geri Alım Taahhüdü' uygulanması Merkezi Kayıt Kuruluşu'nun ("MKK") 10.12.2010 tarih ve 532 nolu  "Promosyon Uygulama Esasları ve Ücret Tarifesi" konulu Genel Mektubu çerçevesinde MKK nezdinde gerçekleştirilecektir. 

  

 Geri Alım Taahhüdü'ne İlişkin Başvuru Süreci:

  

Mistral GYO halka arzında pay alan tüm yatırımcıların faydalanabileceği "Geri Alım Taahhüdü" için yatırımcıların  halka arzdan satın aldıkları Şirket paylarının tamamını veya bir kısmını Borsa İstanbul A.Ş.'de ("BİST") işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle hesaplarında tutmuş olmaları gerekmektedir. Şirket payları 19 Ocak 2017 tarihinde işlem görmeye başlamış olup 90 günlük süre 18 Nisan 2017 gün sonunda dolacaktır. 

  

Halka arzda Mistral GYO payı satın alan yatırımcılar, halka arzdan satın aldıkları Şirket paylarının tamamını veya bir kısmını BİST'te işlem görmeye başlamasından itibaren 90 gün süreyle hesaplarında tutmaları durumunda, 90 gün içerisinde hesaplarında gün sonunda bulunan en düşük Şirket pay miktarı ("Geri Alım Taahhüdüne Konu Pay Miktarı") üzerinden başvuruda bulunabileceklerdir. 

  

Başvuru süresi 19 Nisan 2017'de saat 09:00'da başlayacak, 26 Nisan 2017 saat 17:00'da bitecektir.

  

Aracı kurumlar MKK nezdindeki başvuru ekranına yatırımcı talebinin girişini yapacaktır. 

  

19-20-21 Nisan 2017 tarihlerinde 3 işgünü boyunca başvuru talepleri alınacaktır. Yatırımcılar "Geri Alım Taahhüdü" başvurusu için Mistral GYO paylarının bulunduğu aracı kuruma Geri Alım Taahhüdü kapsamında başvuracağı pay miktarını da içerecek şekilde "Geri Alım Taahhüdü" hakkını kullanacağına ilişkin bir talimat ile başvurması gerekmektedir. Halka arzdan müşterek hesaptan Mistral GYO payı satın alan yatırımcı her bir müşterek hesap sahibi için hesapdaki payı oranında başvuru yapacaktır.

  

Başvuru Süresi: 19-20-21 Nisan 2017

  

19 Nisan 2017: Başvuru süresi başlangıcı

  

MKK hak kazanan yatırımları beliryecek ve  bu nedenle Aracı Kurumlar MKK ekranlarına giriş yapamayacaktır. Ancak Aracı Kurumlar yatırımcılarından başvuru taleplerini toplamaya başlayacaktır.

  

21 Nisan 2017 Başvuru süresi sonu

  

20-21 Nisan 2017- İki gün boyunca Aracı Kurumlar MKK sistemine geri alım için başvuru yapan yatırımcı taleplerini gireceklerdir.

  

 Raporlama ve Virman İşlemleri: 24-25-26 Nisan 2017

  

YATIRIM FİNANSMAN başvuru süresinin bitimini takiben 3 işgünü içerisinde başvuruları konsolide ettikten sonra hesaplanan konsolide miktarı halka arz edenlerden geri alacaktır.

 

  

24 Nisan 2017 MKK'dan Başvuru Listesi Kurum Bazında YATIRIM FİNANSMAN'a Raporlanacak

  

Tüm başvurular MKK tarafından konsolide edilerek, YATIRIM FİNANSMAN'a tüm başvurulara ilişkin her bir aracı kurumun toplam başvuru miktarını içerecek şekilde raporlama yapılacaktır. YATIRIM FİNANSMAN her bir aracı kurum ile toplam başvuru miktarını aynı gün teyit edecek ve teyit edilen pay miktarı toplamı YATIRIM FİNANSMAN'a aracı kurumlar tarafından virmanlanacaktır.

  

 25-26 Nisan 2017 Payların virmanlanması ve Bedellerin Aracı Kurumlara Gönderimi

  

Halka arz eden 17 gerçek ve tüzel ortağın MSGYO pay satış tutarlarının bloke edildiği YATIRIM FİNANSMAN'da Şirket adına açılan özel hesaptan yatırımcıya ödenecek pay bedeli; başvuru miktarı ve 5,68 TL pay başına geri alım fiyatının çarpımları ile hesaplanacaktır.  

  

25 Nisan 2017 akşamına kadar paylarını virmanlamayan veya teyitleşilemeyen aracı kurumların 26 Nisan 2017 saat 12:00'ye kadar pay virmanlarını yapmalarını ve teyitleşmeyi tamamlamaları gerekmektedir. YATIRIM FİNANSMAN saat 17:00'e kadar teyitleştiği tüm aracı kurumlara pay bedellerini toplu olarak virmanlayacaktır. Bu nedenle saat 12:00'den sonra gelen pay virmanları kabul edilmeyecektir.

  

Hesaplanan pay bedelleri, MSGYO payları YATIRIM FİNANSMAN'a aracı kurumlar tarafından virmalanmış olması şartıyla ödenecektir. Yatırımcılara ilişkin başvuruları yapan aracı kurumlar tarafından konsolide olarak halka arz edenlerin adına halka arz tutarının bloke edilmesi amacıyla YATIRIM FİNANSMAN'da açılan 205622 nolu Mistral GYO özel hesabına virman yapılmasını takip eden işgünü içerisinde YATIRIM FİNANSMAN tarafından ilgili aracı kuruma konsolide tutar virman yapılacaktır.

  

İlgili aracı kurum kendisine konsolide olarak gönderilen tutarı, kendi üzerinden başvuru yapan ve başvurusu kabul edilen yatırımcıların hesaplarına Geri Alım Taahhüdü teşviği kapsamında satış yaptıkları paylara ilişkin tutarları geçecektir. Buna ilişkin sorumluluk ilgili aracı kuruma ait olacaktır.

  

Yatırımcıların halka arzdan satın aldıkları paylarını başka kişilere virmanlaması satış hükmünde olacak ve paylarını virmanlayanlar virmanladıkları paylar için halka arz izahnamesinde yer aldığı üzere teşvik haklarını kaybedecektir. 

  

Bu teşvikler halka arzdan satın alınan paylar için geçerli olup, Şirket paylarının BİST'te işlem görmesini müteakip BİST'ten satın alınan paylar için geçerli değildir. 





Geri Dön