23 / 04 / 2024

Mistral İzmir projesi Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nden ödül aldı!

Mistral İzmir projesi Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nden ödül aldı!

İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'da inşaatı süren Mistral İzmir projesi, Avrupa'da bugünün ve geleceğin en iyi yapıları olarak seçilen projelere verilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "Mixeduse Architecture Turkey" ödülünü aldı...



İzmir'in yeni kent merkezi Bayraklı'da inşaatı süren Mistral  İzmir  projesi, Avrupa'da bugünün ve geleceğin en iyi yapıları olarak seçilen projelere verilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "Mixeduse Architecture Turkey" ödülünü aldı. Mistral İzmir projesi, alanlarında en iyi projelerin değerlendirildiği, dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul ödülleri'nin Avrupa ayağı olan 2014-2015 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri "karma kullanım" kategorisinde ödül aldı. 


MOTİVASYONUMUZ YÜKSELDİ 

Türkiye'den birçok mimari projenin katıldığı ve ağırlıklı olarak İstanbul'da bulunan projelerin değerlendirildiği yarışmada Mistral İzmir projesi ile İzmir'e ödül kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirten Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, "Böylesine prestijli bir ödülü almak motivasyonumuzu çok yükseltti. Bu vesileyle, başta mimarlarımız olmak üzere tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Türk ve İtalyan mimarların birlikte çalıştığı Mistral İzmir'de yaşam için gerekli tüm detayların dikkate alındığını belirten Türkkanı, "Projemiz lokasyonu, çelik ve betonun birlikte kullanıldığı kompozit yapı teknolojisi, yüksek tavanları, iç ve dış mekanı birleştiren tavandan yere kadar camın kullanıldığı konut ve ofisleri, körfeze hakim geniş terasları, çok sayıda mağaza, kafe ve restoranın olduğu çarşısı, 20 bin metrekarelik yeşil alanı ile İzmir'in yeni cazibe merkezi haline gelecek" dedi. Mistral İzmir 2016 yılında tamamlanacak. 

Bugünün ve geleceğin en iyi yapıları Ödül, Avrupa'daki ticari ve konut alanında yapılan projelere veriliyor. Bu bölgede en fazla puan alan projelere otomatik olarak "International Property Awards"a (Uluslarası Gayrimenkul Ödülleri) katılma şansı tanınıyor. Dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin bölgesel yarışması olan Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, uluslararası jüri kurulu aracılığıyla bugünün ve geleceğin en iyi yapılarını seçiyor. 


Habertürk Gazetesi Egeli


Geri Dön