29 / 03 / 2024

Mistral İzmir projesi görücüye çıktı!

Mistral İzmir projesi görücüye çıktı!

Firma: Mistral Yapı

Proje: Mistral İzmir

Mistral İzmir'in 38 katlı konut kulesinde 110 adet daire bulunuyor. Genişlikleri 96 ile 418 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin yanı sıra 4+1 olarak planlanan penthouse daireler mevcut...



MİSTRAL YAPI, İSTANBUL İŞ DÜNYASINI İZMİR’E ÇAĞIRIYOR


İzmirli işadamları tarafından 2012 yılında kurulan Mistral Yapı, şehre değer katacak ilk projesi Mistral İzmir’i hayata geçiriyor. Mimarisi, teknolojik alt yapısı, yeşil bina konsepti ile Türkiye’nin örnek projelerinden biri olmaya hazırlanan Mistral İzmir,  İzmir  Körfezi’nin yanı başında geniş teraslı konutları, iş dünyasına fark getirecek ofisleri, ünlü markaları cadde konseptinde buluşturacak çarşısıyla yatırımcıları İzmir’e çağırıyor. 

Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, ortakları arasında Lucien Arkas, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Erdoğan Atay Holding, Deniz Barçın gibi önemli işadamları ve şirketlerin yer aldığı Mistral Yapı’nın ismini 'güçlü bir Akdeniz rüzgârı' anlamına gelen Mistral'den aldığını söyledi. Büyük kısmı İzmir Limanı özelleştirmesinde de bir araya gelen ortakların, İzmir'e olan bağlılıklarını şehre yakışır projelerle göstermek arzusuyla gayrimenkul sektöründe de güçlerini birleştirdiğini ifade eden Önder Türkkanı, "İlk projemiz  Mistral İzmir  ile mimarisi, kalitesi ve yaşam tarzıyla iz bırakacak iddialı bir yapıt tasarladık. Mistral Yapı olarak hedefimiz çocuklarımızın da gurur duyacağı sembol binalar inşa etmek” dedi. 


“Ofis ve konut yatırımında İzmir, İstanbul’un alternatifidir”

Türkkanı, “İşim gereği uzun yıllardır İstanbul ve İzmir’de dönüşümlü olarak yaşamaktayım. İstanbul’da yaşamanın nasıl zorlaştığını yakından izlemekteyim. Yıllar itibariyle iş hayatının böylesine yoğun bir şekilde İstanbul’a yığılması ve özellikle trafiğin şehir üzerine yaptığı yıkıcı baskı, başta İstanbullulara büyük haksızlık. Artık bu duruma çözüm arama, alternatif yaratma zamanı geldi, geçiyor. İstanbul’a alternatif olacak, onun yükünü hafifletecek şehirlere yönelmek gerekiyor. İzmir, bu alternatifler içinde birinci sırada yer almaktadır. Avrupa’nın birçok ülkesinde benzer durumlarda alternatif şehirlerden yararlanılmaktadır. Örneğin, Paris’te bu tür bir yığılma başladığında, şirketlerin bir bölümü Lyon’a kaymaya başlamış, bir kısım faaliyetlerini bu şehre taşımışlardır” diyerek diğer ülke uygulamalarına dikkati çekti.


Mistral İzmir projesi görücüye çıktı!


İzmir’in, İstanbul’da faaliyet gösteren şirketler için çok uygun şartlara sahip bir kent olduğunu vurgulayan Önder Türkkanı, “Yaşamın kolaylığı ve kalitesi, çalışan motivasyonunu ve enerjisini yükseltmektedir. Çok sayıda üniversitenin sağladığı genç ve eğitimli nüfus, Türkiye’nin en büyük havalimanlarından birine sahip olması, yatırımı başlatılan İzmir-İstanbul otoyolu, Çeşme, Alaçatı gibi cazip hinterlandı,  İstanbul’a oranla çok daha düşük maliyetler İzmir’in sağladığı avantajlardır” dedi.

“İzmir’de artık birinci sınıf ofis ve konut projeleri yapılıyor”

“İzmir’de eksik olan, büyük çaplı şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ofis yapılarına, rezidanslara sahip olmamasıydı” diyen Türkkanı, şimdi birçok projeyle bu eksiğin de çok daha uygun şartlarla kapatıldığının altını çizdi.


Mistral İzmir’in lokasyonu, mimarisi, peyzajıyla İzmir’in en iddialı projesi olduğunu ifade eden Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar İnaç, Mistral İzmir’in toplam arsa alanının 13 bin 923 metrekare,  inşaat alanının ise 122 bin metrekare olduğunu, ofis, konut ve çarşıdan oluşan Mistral İzmir’in lokasyonuyla da dikkat çektiğini söyledi. İzmir’in yeni kent merkezi Bayraklı’da Manas Bulvarı ile  Ankara  Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Mistral İzmir’in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi’nin güzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptli çarşısıyla İzmir’de ilklere imza attığını anlatan Haydar İnaç, sözlerini şöyle sürdürdü:


“Mistral İzmir mimarisinden, yaşam tarzına şehre iz bırakacak konut, ofis ve çarşıdan oluşan, bir karma kullanım projesidir. Konut binamızın sekiz katında uluslararası bir otel markasının hizmet verecek olması Mistral İzmir’e değer katacak. Otel, konut ve ofis girişlerinin birbirinden bağımsız olarak konumlandırıldığı Mistral İzmir’de ofis binasında dört, konut binasında 3.40 metreye varan tavan yüksekliği mekânsal hacim olanağı sunacak. İzmir’de ilk çift cephe uygulamalı ofis binası olma özelliği taşıyan Mistral İzmir Ofis, profesyonel ofis yönetimiyle şehirdeki ofis anlayışını değiştirecek. Mistral İzmir Çarşı da kısa sürede İzmirlilerin vazgeçilmezi haline gelecek.” 


Mistral İzmir’in Türkiye’de ilk Leed platinum ön sertifikalı ofis binasına, gold sertifika adayı konut binasına sahip olduğunu ifade eden Haydar İnaç, yeşil bina özellikleri ile sadece İzmir’de değil, Türkiye’de de ilklere imza attıklarını söyledi. 


Mistral İzmir’in mimari konseptini geliştiren DNA Mimarlık ortaklarından Mimar Bora Şahbazoğlu, İzmir’e değer katacak bir projeye imza attıkları için gurur duyduklarını söyledi. Mistral İzmir’in teknik ve görsel özellikleri nedeniyle fark yaratan bir proje olduğunu ifade eden Şahbazoğlu, temelden dış cepheye kullanılan her malzemenin titizlikle seçildiğini vurguladı. Şahbazoğlu, “Mistral İzmir, betonarme ve çeliğin aynı anda kullanıldığı kompozit bir yapı olma özelliği taşıyor. Çelik kompozit bina olması yatırım maliyetlerini artırmasına rağmen, hem daha dayanıklı hem de daha estetik bir bina ortaya çıkardı. Hem ofis hem de konut binalarında yarattığımız dönme efekti Mistral İzmir’e estetik bir görünüm kazandırıyor. Çift cephe olarak tasarlanan ofis binasında dönme efektini aynı zamanda akustik bir engel olarak düşünülen şeffaf cepheyle, konuttakini ise güneşin en dik olduğu zamanlarda bile konutların gölgede kalmasına neden olan teraslarla sağladık” diye konuştu. 


Mistral İzmir’de ofis ile konut binalarını birbirine bağlayan podyumun çarşı ve SPA olarak tasarlandığını anlatan Şahbazoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 


“Yaklaşık 2 bin metrekarelik SPA alanında ev sahiplerinin indirimli yararlanacağı fitness salonu, sauna ve buhar odaları, havuzu, güneşlenme terasları, masaj odaları bulunacak. Yeşil bina olarak projelendirilen Mistral İzmir’in konut ve ofis kuleleri arasında kalan podyumunun üzerine yeşil bir çatı oluşturduk. Bu çatıda, oyun alanı, peyzaj, havuz ve teras bulunacak. Projenin peyzajında arsamızın sınırında bulunan dereyi de dikkate aldık. Dere çevresine çocuk oyun alanları, koşu parkurları, bisiklet yolları, yeşil alanlar, dinlenme bölümleri oluşturduk. Mistral İzmir’de bulunan sokak çarşısında bu peyzaj devam ettirilecek ve çarşı ziyaretçileri de bu sosyal imkânlardan faydalanabilecek.”


 Mistral İzmir’in 38 katlı konut kulesinde 110 adet daire buluyor. Genişlikleri 96 ile 418 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 dairelerin yanı sıra 4+1 olarak planlanan penthouse daireleriyle dikkat çeken Mistral İzmir’in konut binasının girişinde 130 metrekarelik bir lobi bulunuyor. Tavandan yere kadar cam kullanılan Mistral İzmir’in konutlarında 3.10 metre genişliğe ulaşan teraslar ev sahiplerinin güneş ışığından maksimum yararlanma imkânı sunacak. Mistral İzmir’in 34’üncü katında bulunan sosyal tesisi özel davetlerin verilebileceği lounge alanı, bar, TV ve Play Station alanı, satranç-tavla alanı,  kütüphane ve İzmir Körfezi’nin eşsiz manzarasına hâkim terasıyla sakinlerinin keyifli zaman geçirmesini sağlayacak. Mistral İzmir’in 48 katlı ofis kulesinde büyüklükleri 65 ile 950 metrekare arasında değişen 153 ofis yer alacak. Kat yüksekliklerinin 4 metreyi bulduğu Mistral İzmir’in ofis girişinde yaklaşık 340 metrekarelik lobi yer alacak. Farklı katlarda ofis sahiplerinin kullanımı için özel olarak tasarlanmış toplantı alanları oluşturulan Mistral İzmir’de, resepsiyon ve dinlenme amaçlı lobiler de bulunacak. Mistral İzmir Çarşı ise kafe, giyim ve elektronik ağırlıklı markalara ev sahipliği yapacak. 


Telefon: 0 232 461 50 61-

Web adresi: http://www.mistralizmir.com.tr/


projeye sor



Geri Dön