29 / 03 / 2024

Mithat Bora Bulut: Kocaeli'nde her yıl 10 bin adet konuta ihtiyaç var!

Mithat Bora Bulut: Kocaeli'nde her yıl 10 bin adet konuta ihtiyaç var!

Kocaeli Kent Konut Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut, ilimizdeki nüfus artışına paralel olarak yıllık yaklaşık 10 bin adet konuta ihtiyaç var. UPAD 1. Uluslararası Kentsel Planlama-Mimarlık-Tasarım Kongresi, Wellborn Luxury Hotel'de yapıldı...



Kocaeli Kent Konut Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut, ilimizdeki nüfus artışına paralel olarak yıllık yaklaşık 10 bin adet konuta ihtiyaç olduğunu söyledi UPAD 1. Uluslararası Kentsel Planlama-Mimarlık-Tasarım Kongresi, Wellborn Luxury Hotel'de yapıldı. Kongreye, Kocaeli Kent Konut Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut da katılarak 'Kocaeli İlinde Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Yaşanan Problemler' konusunda bir sunum gerçekleştirdi. 


Proje sorumlusu Bulut, "Dünya nüfusunun hızla artması ve hayat standardının yükselmesi, konut ihyacını artırıyor. Kocaeli'de de nüfus hızla artıyor" diye konuştu. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 


Açıklamalarına sayısal verilerle devam eden Mithat Bora Bulut, "Kocaeli'de 2007-2013 dönemindeki yıllık ortalama nüfus artışı 39.712 kişidir. Bu nüfus artışına karşılık yıllık yaklaşık 10 bin konuta ihtiyaç duyulmakta. Yeni konut arzı ise söz konusu konut ihtiyacını karşılamamakta. Plansız ve çarpık şehirleşmenin önüne geçilmesi, depreme dayanıklı bina yapılması, gerekli sosyal donatı alanlarına sahip projelerin hayata geçirilmesi ve ilimizdeki konut ihtiyacının karşılanması bakımından kentsel dönüşümün önemini daha da artırmaktadır" dedi. 


1. Uluslararası Kentsel Planlama-Mimarlık-Tasarım Kongresi'nde; Yunus Özen, Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar, Dr. Ahmet Şahin, Hasan Uzunhasanoğlu, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Tahir Akman ile Kadir Kandemir bir araya geldi. 


7 ADET PROJE VAR Bulut sözlerini şöyle sürdürdü: "Hem plansız yapılaşma ve yetersiz denetim anlayışıyla inşa edilen yapıların oluşturduğu kent dokusunu bozan sorunlu yaşam alanlarının yaşanabilir hale getirilmesi hem de konut ihtiyacının karşılanması amacıyla Kent Konut tarafından Kocaeli'de toplam 1.226.272 metrekare alanda kentsel dönüşüm uygulaması yapıldı. Gelecek yıllarda ise 10.866.976,67 metrekarelik alanda toplam 7 adet kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor." 


Bizim Kocaeli


Geri Dön