26 / 04 / 2024

Mithat Yenigün: İnşaatçılar yurtdışındaki projelerde daha dikkatli!

Mithat Yenigün: İnşaatçılar yurtdışındaki projelerde daha dikkatli!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, yurtdışındaki inşaat projelerinde Türk inşaat sektörünün, iş sağlığı ve güvenliği konularında kaza ve ölüm olmadan uzun süreler geçirdiğini vurguladı...



Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, yurtdışındaki inşaat projelerinde Türk inşaat sektörünün, iş sağlığı ve güvenliği konularında kaza ve ölüm olmadan uzun süreler geçirdiğini vurguladı. 

Yurtiçinde daha çok kaza ve ölüm olayı yaşandığına dikkat çekti. Bu ikilemin altını çizen Yenigün, yurtdışında geçerli sıkı denetim mekanizmalarının Türkiye'de geçerli olmasını istedi. 

Iş güvenliği ve sağlığında eğitim ve dikkatin önemine değinen Yenigün, inşaat firmalarından bağımsız bir denetim mekanizması içeren bir çalışmayı hükümete sunacaklarını kaydetti. 


3 ELEKTEN GEÇİYOR 


Yenigün, iş sağlığı ve güvenliğinin şantiyede baret ve emniyet kemeri gibi basit kişisel koruyucuların bulundurulması olarak algılanmasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini vurguladı. 

Yurtdışındaki iş sağlığı ve güvenliğinin bir mühendisin inisiyatifine bırakılmadığını belirten Yenigün, "Orada ğüvenlik üç elekten geçivor" dedi.


Bugün 



Geri Dön