20 / 04 / 2024

Mithat Yenigün: Kazlıçeşme projesine Mart 2015'te kazma vurulacak!

Mithat Yenigün: Kazlıçeşme projesine Mart 2015'te kazma vurulacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği ve DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün, devam eden projelerini ve gelecek vizyonlarını anlattı. Yenigün, 'Kazlıçeşme projesine Mart 2015'te kazma vurulacak' dedi.



Türkiye Müteahhitler Birliği ve DEİK Türk-Katar İş Konseyi Başkanı Mithat Yenigün bugün düzenlediği bir basın toplantısı ile halen devam eden projelerini ve gelecek vizyonlarını anlattı. 


Türkiye’de 41 yıllık geçmişiyle en köklü inşaat firmaları arasında yer alan ve özellikle ABD, Rusya ve NATO için yaptığı ciddi projelerle tanınan Yenigün İnşaat şimdilerde, İstanbul Avrupa Yakası Zeytinburnu'nda yer alan Kazlıçeşme projesine hazırlanıyor.


Özak-Yenigün-Delta-Ziylan İnşaat ortaklığı ile inşa edilecek olan Kazçlıçeşme projesi 111 bin metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilecek. Karma proje yapılacak olan Kazlıçeşme'deki arsa 4 milyar 240 milyon lira bedelle alınmıştı. Ticaret+konut, turizm+ticaret, dini ve eğitim tesis alanlarını kapsayan projede yükseklik 70 metre olarak belirlenmişti.


Sahile 1,5 kilometrelik tünel!


41 yıl önce Ankara’da kurulan Yenigün İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün,  Kazlıçeşme projesi ile ilgili Zeytinburnu Kazlıçeşme sahiline tünel projeleri olduğunu açıkladı. Yenigün, yaklaşık 1,5 kilometrelik sahil yolunu yerin altına alarak, projelerin denize sıfır konuma getirilmeleri için çalışmaya başladıklarını belirtti.


Çevredeki projelerin de bu konuya desteğini olduğunu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne konuyu taşıdıklarını söyleyen Yenigün, çalışmaların maliyetini kendilerinin karşılayacağını da belirti. Proje kapsamında parsel başına ise 50-60 milyon lira gibi bir rakam düşüyor. Konu ile ilgili 1 aydır İBB ile görüşülüyor. Proje, aynı zamanda kamuya açık olacak.


Mart 2015'te kazma vurulacak!


Mithat Yenigün yaptığı toplantıda, Yenigün, Özak, Ziylan ve Delta gruplarının Zeytinburnu Kazlıçeşme'de inşa edeceği projenin 2015 yılı Mart ayında ilk kazmanın vurulacağını belirtti.


Mithat Yenigün: Kazlıçeşme projesine Mart 2015 te kazma vurulacak!



Emlak Konut GYO tarafından sözleşme ile ile ilgili KAP'a yapılan açıklama şöyle;


Şirketimiz projelerinden "İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi" nin sözleşmesi, Yüklenici "Özak Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş.~Yenigün İnş. San. ve Tic. A.Ş. ~ Delta Proje İnş. Tur. San. ve Tic. A.Ş.~Ziylan Gayrimenkul Yat. ve Yön. A.Ş. İş Ortaklığı" ile 08.04.2014 tarihinde imzalanmıştır.



Mithat Yenigün: Kazlıçeşme projesine Mart 2015 te kazma vurulacak!



Kentsel dönüşüme odaklandık!


Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün İstanbul'daki yatırımalrına çok geç kaldıkalrını belirtti. Bundan sonra İstanbul'da yeni projelere de başlayacak olan Yenigün İnşaat, kentsel dönüşüme de odaklanacak. İstanbul gibi nüfusu çok kalabalık olan bir şehirde kentsel yenileşmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Mithat Yenigün ' İstanbul Avrupa Yakası'nda kentsel dönüşüm için görüştüğümüz bölgeler var. Biz bu konuyu gerçekten önemsiyoruz' dedi. Aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı da olan Mithat Yenigün, Türkiye'de yapılan inşaatları göz önüne alarak, ' Türkiye'de yapılan işlerin kalitesinden memnun değilim' dedi. Yenigün, inşatta en önemli unsurun beton olduğunu vurguladı. 


Mithat Yenigün kimdir?


Emlak Konut Kazlıçeşme ihalesine en yüksek teklifi Özak-Yenigün-Delta ortaklığı verdi!


Melek GÜNER AKMAN/Emlakkulisi.com



Geri Dön