24 / 04 / 2024

Mithat Yenigün: Müteahhitler birleşmeli!

Mithat Yenigün: Müteahhitler birleşmeli!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, 141 üyeli birliğin, Türkiye'nin yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımların yüzde 90'ını üstlendiğini ifade etti ve Birlik üyelerinin 2013'teki 32.5 milyar dolarlık sözleşme, 20 milyar dolarlık ciro rakamlarını hatırlattı. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı İnşaat Sektörü Zirvesi'ııi değerlendiren TMB Başkanı Yenigün, "Rusya'da sorunlar daha 2 yıl devam edecek görünüyor. 

Ancak Irak'ta işler düzelmeye başladı. Ayrıca çok iyi bir geri dönüş veriyor. Burada yapılan işlerin Türkiye'ye dönüş oranı yüzde 80. Sadece bu pazarda sözleşmesi yapılan 2.5 milyar dolarlık iş var. Eğer Eximbank bu pazar için destek verirse 2015 yılı ciromuz daha yüksek çıkabilir. İç pazara borç verir gibi para vermeli" dedi. Yenigün, İran'nın Irak piyasasına girmeye başladığını duyumunu aldıklarını, bu nedenle daha fazla özen göstermeleri gerektiğini söyledi. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön