26 / 04 / 2024

Mithatpaşa 1 ve 2 tünellerinin temeli atıldı!

Mithatpaşa 1 ve 2 tünellerinin temeli atıldı!

Bakan Yıldırım, Zonguldak' ta, "Mithatpaşa-1 ve Mithatpaşa-2 Tüneli Temel Atma Töreni" nde yaptığı konuşmada, kentin kömür madeniyle Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi...




Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yollar, hava limanları, mevcut trenleri, bilişim yolları ve hızlı internetiyle ülkemizi Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk" dedi.


Zonguldak'ta 10 yılda, 80 yılda yapılanın üzerine 10 kat yol yaptıklarını ifade eden Yıldırım, "Kente yatırım yapılmadığını söyleyenlere en güzel cevap budur. Biz hayallerimizi değil, yaptıklarımızı anlatıyoruz. Mithatpaşa tünelleri toplam 4 bin metre ediyor. Bunun gibi onlarca tünel var. Kimse bu hizmetlerle aşık atamaz. Biz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla çalışan bir ecdadın nesilleriyiz" diye konuştu.


Bakan Yıldırım, sadece yollar yapmadıklarını diğer projeleri de hayata geçirdiklerini anlatarak, "Türkiye'nin her tarafında bölünmüş yolları, hava limanları, mevcut trenleri, bilişim yolları ve hızlı internetiyle ülkemizi Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Türkiye'ye yakışan da budur. Biz de ülkemize yakışanı yapıyoruz. Helal olsun" ifadesini kullandı.


- "Sahil yolu 5 yılda bitecek"


Zonguldak Halimanı'nı açtıklarını hatırlatan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:


"İç hatlarda denemeler tutmadı. Seyahat edeceksiniz ki uçak şirketleri gelsin. Şirketler sefer koyuyorlar, boş gelip boş gidiyor. Yaşaması için il geneli buna sahip çıkacak. Havalimanının etkin şekilde yaşamasını sağlayacak, biz ne destek gerekiyorsa vermeye hazırız."


Yıldırım, Türkiye'nin en zor coğrafyası olan bölgeyi bölünmüş yollarla buluşturacaklarını anlatarak, "İnşallah İstanbul'u hatta Edirne'yi Hopa'ya bağlayacak 2 bin kilometrelik sahil yolunu en geç 5 yıl içinde tertemiz bitireceğiz. Zonguldak giriş çıkış yollarında bizim dönemden önce sıcak asfalt bile yoktu. Şimdi 75 kilometre sıcak asfalt yaptık. Bu yıl da yine sıcak asfalt programız devam edecek" diye konuştu.


- "76 milyon kardeşiz"


Bakan Yıldırım, Türkiye'nin her tarafında 200 bin kilometre fiberobtik ağ ördüklerini, ülkenin iletişimde Avrupa'nın 5 ülkesi arasına girdiğini vurguladı.


İnternetin hızında ve erişimde inanılmaz mesafeler kat ettiklerini dile getiren Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:


"Bütün bunlar yapılır ama bir şey çok önemli. Bu ülkenin birliği, beraberliği, 76 milyonun kardeşliğidir, bunu hiçbir şeye değişmeyiz. Zonguldak, Türkiye'nin kardeşliğinin, birlik ve beraberliğin teminatıdır. Herkese, dosta düşmana söylediğimiz şudur; Biz bu ülkede Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı ve Gürcü'süyle her mezhepten ve meşrepten 76 milyon bir olduk, kardeş olduk, hep beraber olduk. 780 bin kilometrekare vatan toprağımız, hepimize yeter, yeter ki ay yıldızlı bayrağımızın altında, bir devlet, bir millet, bir vatan ve tek Türkiye olarak yolumuza devam edelim. Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş uygarlık seviyesine ülkemizi selametle ulaştıralım."


Bakan Yıldırım, Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Zonguldak milletvekileri Köksal Toptan, Ercan Candan ve Özcan Ulupınar  ile diğer ilgililer, daha sonra butona basarak tünellerin temellini attı.


Tünelde incelemede bulunan Bakan Yıldırım, bir iş makinesine çıkarak operatör yardımıyla tünelde delik açtı.


AA




Geri Dön