25 / 04 / 2024

Mitsubishi, Lossnay Havalandırma Cihazları'nda konfor ve verimlilik bir arada!

Mitsubishi, Lossnay Havalandırma Cihazları'nda konfor ve verimlilik bir arada!

Ortam havasının düzenli olarak taze hava ile yenilenmesi, sağlıklı ve yüksek kaliteli bir yaşam için olmazsa olmaz… Pencere açmak, ortamın taze hava ihtiyacını karşılamak için en kolay çözüm gibi gözükse de bilinenin aksine birçok dezavantajı bulunuyor.



Ortam havasının düzenli olarak taze hava ile yenilenmesi, sağlıklı ve yüksek kaliteli bir yaşam için olmazsa olmaz… Pencere açmak, ortamın taze hava ihtiyacını karşılamak için en kolay çözüm gibi gözükse de bilinenin aksine birçok dezavantajı bulunuyor. Hava ve ses kirliliğinden rahatsız olunması, kaliteli hava eksikliğinden kaynaklanabilen baş ağrısı, baş dönmesi, göz kaşınması, boğaz kuruması, konsantrasyon eksikliği, çalışan-öğrenci veriminin düşmesi gibi sorunlara neden olabiliyor. İklimlendirme sektörünün öncü inovatif markası Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, Lossnay Havalandırma Cihazları ile bu sorunlara çare oluyor. Mekanların taze hava ihtiyacının sağlıklı bir şekilde karşılanmasına imkan tanıyan Mitsubishi Electric, aynı zamanda ısıtılan, soğutulan veya nem dengesi sağlanan havanın dış ortam havası ile karışmasını önleyerek enerji kayıplarını da önlüyor.


Taze havanın; evlerde geçirilen zamanın daha huzurlu olması, iş yerleri ve okullarda konsantrasyonun sağlanması ve verimin artması gibi birçok avantajı bulunuyor. Sağlığı ve yaşam kalitesini etkileyen iç mekan havasının tazelenmesi ve ortamın ısıtılıp soğutulması sırasında ise enerjiyi en verimli şekilde kullanarak kayıpları minimuma indirmek gerekiyor.


90 yılı aşkın tecrübesiyle konutların, okulların, ofislerin, hastanelerin ve alışveriş merkezlerinin iklimlendirme ihtiyacını karşılayan Mitsubishi Electric, Lossnay Havalandırma Cihazları ile merkezi ya da bireysel yaşam alanlarının konforu için taptaze bir hava sağlıyor. Lossnay Havalandırma Cihazları, enerji verimliliği avantajıyla ısı kaybını minimumda tutarak taze havayı ortama aktarıyor.


Taze hava için pencere açmanın dezavantajı çok…


Günümüzde yeni yapılar, ses ve ısı transferini en aza indirmek amacıyla hava sızdırmazlığı daha yüksek olarak inşa edildiği için daha iyi bir havalandırmaya ihtiyaç duyuyor. Taze hava ile yenilenmeyen ortam havası bir süre sonra baş ağrısı, baş dönmesi, göz kaşınması, boğaz kuruması, konsantrasyon eksikliği ve çalışan-öğrenci veriminin düşüşü gibi hasta bina sendromundan kaynaklı bir çok olumsuzluğa sebebiyet veriyor.


Birçoğumuz yaşam alanlarımızın ihtiyacı olan taze havayı karşılamak için en kolay çözümün pencere açmak olduğunu düşünüyor. Ancak bu yöntem bilinenin aksine birçok dezavantajı da beraberinde getiriyor. Isıtılan, soğutulan veya nem dengesi sağlanan havanın dış ortam havası ile karışması sırasında oluşan enerji kayıpları, içeri alınan havanın herhangi bir filtreden geçmemesi, dış ortam gürültüsünün doğrudan içeride ses kirliliğine sebebiyet vermesi bu dezavantajlardan sadece birkaçını oluşturuyor. Ortama temiz ve sağlıklı bir şekilde taze hava sağlayan Mitsubishi Electric Lossnay Havalandırma Cihazları ile tüm bu problemler son buluyor.


Ekonomik taze serinlik


Mitsubishi Electric’in Lossnay Havalandırma Cihazları ile dış hava sıcaklığına bağlı olarak mekanların sıcaklığının düşürülmesi de mümkün. Yaz aylarında ısınan bina içi, gece ve sabah saatlerindeki düşük sıcaklıktaki dış hava ile serinletilebiliyor. “Serbest soğutma” olarak adlandırılan bu işlem, klimalara düşen yükü de azalttığı için enerji tasarrufuna büyük katkı sağlıyor. Bu özellik, yatak odalarında gece klima kullanmak istemeyenler tarafından ekonomik serinleme sağlamak amacıyla yaygın olarak tercih ediliyor.


Lossnay Havalandırma Cihazları, yapısında barındırdığı iki fanın bağımsız kontrolü sayesinde, karbondioksit veya sigara dumanı gibi kirletici gazların yoğun olduğu kirli havanın ortamdan emilmesini de sağlıyor. Bu özellik sensörler aracılığıyla programlı ve otomatik olarak uygulanabiliyor. Ortama toz veya kirleticilerin girmesini engellemek için yüksek basınçlı mekanlar oluşturmayı mümkün kılıyor.


Yüksek verimli Lossnay


Mitsubishi Electric, Lossnay Havalandırma Cihazları ile saatte 100 m3‘lük bireysel ihtiyaçlardan, tek gövdede 2.500 m3’lük üniteler ve bu ünitelerin kombinasyonlarıyla elde edilebilecek yüksek kapasiteler sayesinde endüstriyel alanların havalandırma ihtiyaçlarına kadar alternatifli çözümler sunuyor.


Lossnay cihazların sıcaklık ve nem transferi sağlayan özel selülozik güçlendirilmiş zarlı eşanjörü ile yüzde 80’i aşan verimlerde çalışma sağlamak mümkün. Bu özel ısı değiştirici eşanjör teknolojisi, içeriden atılan hava ile dışarıdan alınan havayı birbirine karıştırmadan havalandırma yapabildiği için kirli havanın tekrar içeri dönüşünü engellemiş oluyor. Sıradan plakalı ısı değiştirici sistemlerden farklı olarak selülozik eşanjör nem transferi de gerçekleştiriyor. Böylece yüzde 100 taze havayı, ısı kaybı minimumda tutularak ve nem dengesi sağlanmış olarak ortama aktarabiliyor.


Mitsubishi Electric Lossnay Havalandırma Cihazları, son zamanlarda yeniden artan şehir merkezi yapılanmalarında kolay montajı, basit kullanımı, sağladığı enerji tasarrufu, akıllı bina otomasyonuna uyumlu yapısı ile yeşil bina sertifikasyonlarının öne çıkan ürünü olarak dikkat çekiyor. Bu cihazlar, katma değerli projeleri ile fark yaratan inşaat firmaları ve konfor arayan bireysel tüketiciler tarafından her geçen gün daha fazla tercih ediliyor.



Geri Dön