23 / 04 / 2024

MKÜ İskenderun Mühendislik Fakültesi ek binası hizmete girdi!

MKÜ İskenderun Mühendislik Fakültesi ek binası hizmete girdi!

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun Mühendislik Fakültesi ek binasının açılışı yapıldı. MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, fakültelerin kurulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli katkılarının bulunduğunu aktardı...




Törene katılan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, bilimsel buluşlar ve bunların beraberinde getirdiği artı değerlerin toplumun gelişmesindeki en değerli faktör olduğunu söyledi. İşadamları ve sivil toplum kuruluşlarının fakültenin kurulması için verdikleri desteğe teşekkür eden Vali Lekesiz, “Üniversite ne kadar gelişirse İskenderun de o kadar gelişir.” dedi. 


İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan üniversitede geleceğin ilim adamlarının yetişeceğini belirterek, fakültelerin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 


İskenderun Kaymakamı H:Hasan Özyiğit de İskenderun’un kültürel anlamda her geçen gün daha da geliştiğini, yeni bölümlerin açılması ile de branşların arttığını belirtti. 


MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder Hatay’ın adeta bir üniversite şehri olduğunu, İskenderun’a da fakültelerin kurulmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli katkılarının bulunduğunu aktardı. 


İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, üniversitelerin bulundukları şehirlerin gelişiminde lokomotif görevi üstlendiğini vurguladı. 


Konuşmaların ardından protokol üyeleri fakültenin ek binasının açılış kurdelesini kestikten sonra, merkezi laboratuvarın temeli de dualarla atıldı. 


Yurt Gündemi


Geri Dön