18 / 04 / 2024

MNG Holding'in Dubai'den 15 milyon dolar alacağı birikti

MNG Holding'in Dubai'den 15 milyon dolar alacağı birikti

Dubai'de karayolu inşaatı ve villa yapan MNG Holding'in Patronu Günal'ın, 15 milyon dolar alacağı birikti, Baytur da benzer durumda



Dubai'nin borç ertelemesi borsaları alt üst ederken, en büyük sancıyı bu ülkede iş yapanlar çekiyor. Bunlar arasında ciddi anlamda Türk yatırımcı  da var. Ortalık toz duman iken, Dubai Emirliği'nin Karayolu şirketi ile birlikte yol ve villa yapan toplam 450 milyon dolarlık müteahhitlik hizmetine imza atan MNG'nin patronu Mehmet Nazif Günal ile görüştük. Günal, şu an için içeride 15 milyon dolara yakın bir alacaklarının bulunduğunu belirterek, 'Dubai Hükümeti ile yol ve 700 konutluk villa yapıyoruz, îki projenin toplam büyüklüğü 450 milyon dolara yakın. Ama dubai çok özel bir yer, benim oraya karşı inancım kaybolmuş değil" dedi.

BAYTUR DA ALAMIYOR

 Bu arada Dubai'de kamu ile iş yapan şirketlerden biri olan Çukurova Grubu Mehmet Emin Karamehmet'in şirketlerinden Baytur'un da benzer sorunlarla boğuştuğu öne sürüldü.

Dubai'de sadece kamu ile iş yapan yok tabi. Rixos'un patronu Fettah Tamince ve Atasay'ın Başkanı Cihan Kamer de bölgede ciddi yatırımı olan Türk işadamlarından. Ottoman Rixos'un başındaki isim Mustafa Üstünsöz, grubun The World'deki yatırımlarını bir yıl önce ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Emaar'la yolunu bir yıl önce global krizin geldiğini görerek ertelediğini söyleyen Atasay'ın patronu Cihan Kamer ise, "Bu ülkede 25 yıldır kuyum işi ile uğraşıyorum. Ortadoğu ülkelerine ticareti buradan yapıyoruz. Zaten kriz etkilemişti, bundan sonra ne olur, nasıl etkilenir bakıp, göreceğiz" diye konuştu.

'35 MİLYON $'A EL KOYDULAR'

Dubai ile ilgili en ilginç yorum ise bir dönem bu ülkede 22 gün karakolda kalmak zorunda kalan armatör Kahraman Sadıkoğlu'ndan geldi. El- Maktum'a yat yaparken, piyasaya 5 milyon dolar borcu olduğu öne sürülerek içeriye alınan Sadıkoğlu, iş makineleri dahil Dubai'de toplam 35 milyon dolar batırdığını öne sürerek, "Aslında el koydular demek daha doğru olur. Bu ülkede kanun iki dudağın arasında, yanlış adımlar atıldı. Ama Allah'ın sopası yok" dedi.
Hacer GEMİCİ/Habertürk


Geri Dön