27 / 04 / 2024

Mobiliyum AVM hizmete açıldı!

Mobiliyum AVM hizmete açıldı!

Inegöllü mobilyacıların bir araya gelerek hayata geçirdiği mobilya çarşısı konsepti Mobiliyum, 365 gün fuar konseptiyle faaliyete başladı. İnegöllü mobilyacılar beş yılda Türkiye'de beş. uluslararası ölçekte de iki Mobiliyum AVM açmayı planlanıyor.



Inegöllü mobilyacıların bir araya gelerek hayata geçirdiği mobilya çarşısı konsepti Mobiliyum, 365 gün fuar konseptiyle faaliyete başladı. İnegöllü mobilyacılar beş yılda Türkiye'de beş. uluslararası ölçekte de iki Mobiliyum AVM açmayı planlanıyor. 


Mobiliyum Kurucu Başkanı Haluk Özbek, "Türkiye'nin büyük AVM'lerinden, birlikte mobilya AVM, mobilya çarşıları oluşturma teklifleri alıyoruz. Önce buradaki işleyişi görüp, sonrasında bu teklifleri değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi. Özbek, ayrıca Inegöllü mobilyacıların 225 bin metrekarelik kapalı alana sahip AVM ile global pazara açılmayı hedeflediklerini söyledi. 


İnegöl'de hayata geçirilen mobilya AVM projesi Mobiliyum'un ilk etabı açıldı. 125 bin metrekarelik ilk etapta 100 mağaza ile açılan Mobiliyum'un aynı büyüklükteki ikinci etabının inşaatı da devam ediyor. Mobiliyum, hedefi 200 mobilyacıyı 365 gün açık fuar konseptiyle alıcılarla buluşturmayı hedefliyor. Mobiliyum konseptini Türkiye geneline yaymak isteyen mobilyacılar, beş yılda Türkiye'de beş, dünyanın belirlenecek iki yerinde daha aynı konseptte AVM açmayı planlıyor. Bu doğrultuda İstanbul'da iki, Ankara,  İzmir  ve Orta Anadolu'da dabirer adet Mobiliyum açılacak. Türkiye genelinde kurulan AVM'lerin değerlendirilmesini öngören girişimde, 100 bin metrekare ve üzeri alanlarda 100 mağaza ile kurulacak mobilya çarşılarının adı yine Mobiliyum olacak. 


"Büyük AVM'lerden, mobilya AVM kurma teklifleri alıyoruz" İnegöl Mobiliyum'dan farklı olarak Türkiye'nin diğer yerlerinde açılacak olan mobilya çarşılarında Türkiye'deki diğer mobilya üreticisi firmalar da yer alabilecek. Mobiliyumların tanıtımı İnegöl'den yapılacak. Mobilyacılar, kendi girişimlerinin yanı sıra mevcut ya da planlanan AVM'lerde de mobilya satış alanları kurulması için teklif almaya başladı. Mobiliyum Kurucu Başkanı Haluk Özbek, "Türkiye'nin en büyük AVM'lerinden, birlikte mobilya AVM, mobilya çarşıları oluşturma teklifleri alıyoruz. Önce buradaki işleyişi görüp, sonrasında bu teklifleri değerlendirmeyi düşünüyoruz" dedi. Özbek, İnegöllü mobilyacıların 225 bin metrekarelik kapalı alana sahip AVM ile global pazara açılmayı hedeflediklerini söyledi. 


Projenin maliyeti 100 milyon doları geçecek Projenin toplam maliyetinin 100 milyon doları geçeceğini ifade eden Haluk Özbek, Mobiliyum'un sadece mağaza konseptinde olmadığını, 20 adet 40 metrekarelik ofisleri beş yıl süreyle endüstriyel tasarımcı ve iç mimarlara ücretsiz vereceklerini söyledi. Özbek; "İnegöl'de bu konuda önemli oranda açık var. Beş tane de ihracat konularında mobilyacılar için çalışabilecek firma için ofis olacak. 


Bu proje tamamen üyelerimizin kendi çabalarıyla finanse edildi. İnegöl'de üç bin üzerinde üretici var. Ama İnegöl'de toplamda 200 mağaza yok. Mobiliyum'a taşınan büyük ölçekli firmalar, gelişmek isteyen firmalara da bulundukları alanlarda mağaza açma imkanı sağlayacak" açıklamasını yaptı. Özbek, İnegöl'ün Yenişehir Havaalanı'na 15 kilometre uzaklıkta bulunduğunu, bu avantajı kullanarak kiralayacakları uçaklarla yurt içi ve dışından alım heyetlerini Mobiliyum'a getirmeyi planladıklarım anlattı. 

"İnegöl'ün ilk 5 yıldızlı oteli de Mobiliyum'da olacak" Mobiliyum AVM projesi içinde İnegöl'ün ilk beş yıldızlı oteli de yer alacak. 15 bin metrekarelik kapalı alanda 121 odalı planlanan 25 milyon dolar yatırımla kurulan otel mayıs ayında faaliyete girecek. 


Yüzme havuzu ve a la carte restoran, spa ve fitness hizmetleri de verecek otelde altı toplantı salonu, iki de balo salonu bulunacak. Üç katı zemin altında olmak üzere, 16 katlı otelde istihdamın 100 kişiyi geçmesi bekleniyor. Otel aynı zamanda İnegöl'ün en yüksek binası olma özelliği de taşıyacak. Mobiliyum projesi ile koordineli işletilecek ve bir ticaret alanı haline dönüştürülecek otelin zemin katında da dükkanlar yer alacak. Mobiliyum'a taşınan büyük ölçekli firmalar, gelişmek isteyen firmalara da bulundukları alanlarda mağaza açma imkanı sağlayacak. 


Dünya İnegöl eki


Geri Dön