28 / 03 / 2024

Mobilya algımız kabuk değiştirdi!

Mobilya algımız kabuk değiştirdi!

Sektör, teknoloji, inovasyon ve tasarıma yönelik yenilikçi yatırımlarla Çin'i de geride bırakan bir segment yakaladı Engin, kentsel dönüşümü mobilya sektörü için /sıçrama noktası olabileceğini söyledi...



Sektör, teknoloji, inovasyon ve tasarıma yönelik yenilikçi yatırımlarla Çin'i de geride bırakan bir segment yakaladı Engin, kentsel dönüşümü mobilya sektörü için /sıçrama noktası olabileceğini söyledi. 


MOBİLYA yan sanayi firmalarına yönelik uluslar arası fuar organizasyonlanyla tanınan İngiliz firması ZOW'un Türkiye Müdürü Aykut Engin, Türkiye'nin mobilyada bir üst sınıfa geçtiğini söyledi. Sorularımızı cevaplayan Engin, "Birinci tip ülkeler ABD, Almanya ve İtalya, ikinci tip ülkeler Polonya, İngiltere, Hollanda, Belçika, üçüncü sınıftakiler ise Çin ve Türkiye gibi ülkeler. Algı bu yöndeydi. Ama Türkiye bu algıyı değiştirerek üzerinden attı ve yatırım ve tasarımlarıyla bir üst segmente terfi etti" dedi. Artık Türkiye'nin Avrupa'da Polonya gibi mobilya üretip göze hitap edebildiğini belirten Engin, "Fiyatlar süper değil ama en azından eskisi kadar ucuza satmıyoruz" diye konuştu. 


Hedef 10 milyar Mobilyanın cari açık vermeyen bir sektör olduğuna vurgu yapan Engin, "Mobilyacılar 2013 yılında ihracatı yüzde 15 artırdı, ithalatı yüzde 14 düşürdü. 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar. 10 milyara çıkmak için ürünü katma değerli hale getirmek lazım" dedi. 


Sözcü Gazetesi 


Geri Dön