24 / 04 / 2024

Mobilya fuarında 500 milyon dolarlık ihracat yapılacak!

Mobilya fuarında 500 milyon dolarlık ihracat yapılacak!

TÜRKİYE Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından 28 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında 10’uncusu düzenlenecek olan ‘İstanbul Mobilya Fuarı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla bugün açılıyor...



İstanbul Mobilya Fuarı, bugün açılıyor. Geçen yılı 2 milyar $ ihracatla kapatan sektör, yıllık hedefin 4'te 1’ini bu fuarda gerçekleştirecek.


TÜRKİYE Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından 28 Ocak-02 Şubat 2014 tarihleri arasında 10’uncusu düzenlenecek olan ‘İstanbul Mobilya Fuarı, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla bugün açılıyor. Yıllık 2 milyar dolarlık ihracat yapan Türk mobilya sektörü, yıllık ihracatının 4’te 1’ini, bu fuardan sağlamayı hedefliyor. İSMOB aracılığıyla 500 milyon dolarlık ihracat yapmayı hedeflediklerini belirten MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, “İSMOB 2014, sektörümüz için büyük bir güç kaynağı. 10 yılda 10 milyar dolar ihracat ve 25 milyar dolarlık üretim hedefimiz için bu fuarın önemi büyük” dedi. 


Alana sığmayınca çadır kuruldu 

Geçen yıl 48 bin metrekarelik alanda 320 katılımcı firma ile gerçekleşen fuar, yoğun ilgi sebebiyle bu yıl 400 firmayla birlikte 60 bin metrekarelik alana yayıldı. Fuar için ayrılan 8 salon dolunca CNR Fuarcılık yönetimi, çadır kurarak bazı firmaları buraya yönlendirdi. Dünya mobilya ihracatında ilk 5 ülke arasına girmeyi hedeflediklerine işaret eden Güleç, “Mobilya sektörünün hedeflerine uygun olarak Ortadoğu, Avrupa, Balkanlar, Amerika ve Afrika'daki pazarlama çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz" dedi.  


100 bin ziyaretçi çekecek

AVRUPA'dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya geniş coğrafyadaki mobilya profesyonellerini bir araya getirecek mobilya fuarı, Amerika Birleşik Devletleri, Angola, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gana, Güney Afrika, Hollanda, İran, Kenya, Libya, Lübnan, Mısır, Nijerya, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Ürdün ve Yunanistan’dan alım heyetleri ziyaret edecek. İSMOB 2014 Fuarı’nı açık kaldığı süre içinde toplam  100 bin kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

 


Akşam Gazetesi 


Geri Dön