29 / 03 / 2024

Mobilya sektörü 12 aya yayılan düğünlerle büyüdü!

Mobilya sektörü 12 aya yayılan düğünlerle büyüdü!

Ege Bölgesi'nde düğün sezonunun 12 aya yayıldığını söyleyen İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, mobilya sektörünün bu sayede bayram ettiğini belirtti.



İzmir'de düğün sezonunun yılın tüm aylarına yayıldığını vurgulayan  İzmir  Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir, sektörün bu sayede büyümeyi sağladığını kaydetti. 


Önceki yıllarda yaz döneminde nikah ve düğünler yapılırken şimdi kış aylarında da sıkça düğün yapıldığına dikkat çeken özdemir, "Artık Haziran'da başlayıp Eylül başında sezonu kapatmıyoruz. Çünkü kentimizin elverişli havasıyılın tüm günlerinde bu etkinliklerin yapılmasına imkan veriyor. Artık 'Kışın düğün olmaz' veya 'İki bayram arasında evlenilmez' gibi düşünce kalıpları ortadan kalkıyor. 

Sektörde de bunun etkisini görüyoruz. Ramazan ayında bile satışlarımız diğer aylar seviyesinde seyretti" dedi. 


 Sektörün kentsel dönüşümden beklentilerini de anlatan Özdemir, "Biz bu sürecin bir an önce başlamasını, heyecanla bekliyoruz. 


Fakat bu sürece geçilmeden önce mobilyacıların da kümelenmesi gerekir. Yerel yönetimlerle bu konudaki görüşlerimiz sürüyor" dedi.


KÜÇÜKSANAYİ TALEBİ 


İzmir'de mobilyacıların dağınık şekilde faaliyet göstermesinin de bu kurulacak küçük sanayi siteleri önlenebileceğinin altını çizen Özdemir, "Kentsel dönüşümün başlayacağı ilk ilçelerden biri olan Karabağlar'da böyle bir kümelenme sistemini hayata geçirebiliriz. Bu sayede yerel yöneticiler ile dönüşümde yer alacak tüm tarafların karşında sektörümüzü daha rahat temsil edebiliriz" dedi. 


Habertürk Egeli


Geri Dön