29 / 03 / 2024

Mobilya sektörü İMOB'la dünyaya açılıyor!

Mobilya sektörü İMOB'la dünyaya açılıyor!

Çeşitli Türk mobilya markalarının katılacağı fuarda bir de tasarım yarışması gerçekleşecek



Bugün CNR Expo Fuar Merkezi'nde başlayan ve 6 Şubat'a kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı, Türk üreticileri dünyanın dört bin yanından tüketicilerle buluşturacak.  

Tam 170 ülkeye mobilya ihracat eden Türk mobilya sektörü, yeniliklerini bugün başlayan ve 6 Şubat'a kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı'nda (İMOB) görücüye çıkarıyor. CNR Expo Fuar Merkezi'nde düzenlenen fuar, İstanbul Fuarcılık tarafından MOSDER (Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği) desteğiyle gerçekleştiriliyor. 120 bin m2 alanda 300 firmanın katıldığı fuara, altı bini yabancı toplam 80 bin ziyaretçi bekleniyor. Alfemo, Bellona, İstikbal, Çilek, Doğtaş, Donat, Konfor, Milano, Teleset, Seray, Yağmur ve Yatsan gibi öne çıkan markalar İMOB'un katılımcıları arasında... Fuarda 500 marka ziyaretçiler tarafından görülebilecek. 


TASARIM YARIŞMASI DA VAR
Modern, klasik, eskitme ve modüler mobilya, yatak ve yatak grupları, koltuklar, sandalyeler ve kanepeler, bebek ve genç odaları ile mobilya aksesuvarları; İMOB'un ürün gruplarını oluşturuyor. Fuarda diğer yıllarda olduğu gibi 'İMOB Tasarım Yarışması' da düzenleniyor. Sergilenen tüm ürünlerin katılabileceği yarışma; yemek odası, genç odası, yatak odası, aksesuvar, oturma grubu ve en iyi stant kategorilerinde gerçekleşecek. 7.5 milyar doları iç pazar, 1.5 milyar doları da ihracat olmak üzere 9 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan Türk mobilya sektörü, 2009'da sağlanan KDV desteği ile küçülmeyen tek sektör oldu. Mobilya üreticileri, yurtdışından gelecek alıcıların ilgi odağı olan İMOB'da, 2010 ihracatlarını yeni anlaşmalarla artırmayı hedefliyor. İstanbul Mobilya Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen OFFICEXPO, yani Ofis Mobilyaları Fuarı'yla birlikte yaratılan sinerji, her iki fuarın katılımcı ve ziyaretçilerine; tasarım, yenilik, konfor ve diğer alanlardaki değişimi gözleme fırsatı bulmasını sağlıyor.
Sabah

Geri Dön