16 / 04 / 2024

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi Eylül'e uzatıldı!

Mobilya ve beyaz eşyada vergi indirimi Eylül'e uzatıldı!

Başbakan Binali Yıldırım'dan mobilya ve beyaz eşya alacaklara müjde. Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimi Eylül sonuna kadar uzatıldı.



Başbakan Binali Yıldırım, inşaat sektöründeki KDV indiriminin Eylül ayına kadar devam ettiğini hatırlatarak, 'Mobilya ve beyaz eşyadaki vergi indirimini de Eylül sonuna kadar uzatıyoruz." dedi.


Beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde ÖTV 30 Nisan’a kadar sıfırlanmış, mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürülmüştü.


AA

Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı


Beyaz eşya ve mobilyadaki vergi indirimlerine devam kararı çıktı. Başbakan Binali Yıldırım “Esnaf ve iş verenler için, vergi indirimine gideceğiz. Mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatıyoruz” dedi.


VERGİ İNDİRİMLERİ UZUYOR

Beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimleri 30 Nisan’da sona erecekti. Başbakan Yıldırım’ın açıkladığı kararla indirimler 5 ay uzatılmış olacak.


HANGİ ÜRÜNLERDE İNECEK? 

Beyaz eşyada 3 Şubat tarihinde Resmi Gazete’de çıkan Bakanlar Kurulu kararıyla buzdolapları, bulaşık ve çamaşır makinaları, klimalar, ütü, saç kurutması, küçük ev aletleri, elektrikli süpürgeler, ısıtıcılar gibi ürünlerde yüzde 6.7 olan vergi sıfırlanmıştı. Ayrıca mobilyalarda da yüzde 18 olarak alınan KDV yüzde 8’e düşürülmüştü. 30 Nisan tarihinde sona erecek bu karar öncesi bir Bakanlar Kurulu kararı daha çıkacak ve vergi indirimleri ekim başına kadar uzatılacak. Hem beyaz eşya hem de mobilya sektörü bir süredir vergi indirimlerinin devamı isteniyordu.


Hürriyet



Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Başbakan Yıldırım mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indiriminin Eylül'e kadar süreceğini açıkladı.


Nisan ayının sonuna kadar olan beyaz eşya ve mobilyada vergi indirimi, Ekim ayına kadar uzatıldı.


BEYAZ EŞYADA VERGİ SIFIRLANMIŞTI


ÖTV beyaz eşya ve elektrikli ev aletlerinde 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı. Mobilyadaki KDV ise yüzde 8'e düşürülmüştü.


ESNAFIN VERGİ BORCUNA YAPILANDIRMA


Başbakan Binali Yıldırım 2016 Haziran sonrasında işleri kötüye giden esnafın vergi borçlarına yapılandırma geleceğini açıkladı.


İŞTE BAŞBAKAN'IN ESNAF VE KDV İNDİRİMİ AÇIKLAMASI


Primleri ertelediklerini, borçları yeniden yapılandırdıklarını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:


"2016 Haziran'dan öncekiler yeniden yapılandı. Şimdi 2016 Haziran sonundan sonra darbeye rastlayan zamanlarda, darbe girişiminden sonra işleri kötüye gidenleri için bir imkan daha getiriyoruz. Meclis açılınca bunlar için de ödeme zorluğuna düşen esnafımız için, işverenlerimiz için prim ve sigorta primi ve vergi yeniden yapılandırmasına gideceğiz. Diğer önemli haber, piyasayı canlandırmak için konutta, mobilyada, beyaz eşyada KDV indirimi yaptık. Konut alım satımındaki KDV indirimi eylül sonuna kadar devam ediyor. Ancak beyaz eşya ve mobilyada nisan sonuna kadar yapmıştık. Şimdi onu da, mobilya ve beyaz eşyadaki KDV indirimini de eylül sonuna kadar uzatıyoruz."



Sabah


Geri Dön