16 / 04 / 2024

Mobilyacılar Torba Yasa'dan memnun!

Mobilyacılar Torba Yasa'dan memnun!

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün geçtiğimiz hafta onay verdiği ve Torba Yasa olarak anılan kanun, mobilyacıyı memnun etti....



Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün geçtiğimiz hafta onay verdiği ve Torba Yasa olarak anılan kanun, mobilyacıyı memnun etti.  Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, bazı vergi borçlarının yeniden yapılandırma kapsamına alınmasının esnaf tarafından beklenen bir düzenleme olduğunu söyleyerek, bunun ekonomiye çok olumlu yansıyacağını açıkladı.

6111 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandı. Torba Yasa olarak da anılan kanunu değerlendiren Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, mobilya sektörü olarak memnun olduklarını söyledi.

2010 yılının Kasım ayında çıkan Tarihi Aftan sonra Torba Yasanın da kendilerine yaradığını belirten Başkan Özçelik, özellikle 31 Aralık 2010a kadar ödenmemiş vergiler ve buna bağlı yaşanan sıkıntılar nedeniyle yapılan düzenlemenin mobilya esnafı için çok önemli olduğunu vurguladı. Özçelik, Alacaklar, TEFE/ÜFE esas alınarak yeniden hesaplanacak. 2şer aylık dönemler halinde, 18 eşit taksite bölünebilecek. Hem vergi hem de prim borcu olanlar, bir ay birini diğer ay ötekini ödeyebilecek. Yeniden hesaplanan borcun kanunda belirlenen şekilde ödenmesi halinde, vergi cezalarından ve buna bağlı gecikme zamlarının tahsilinden vazgeçilecek. Bu düzenlemeyi çok önemli buluyoruz açıklamasını yaptı.

Söz konusu düzenlemelerle kademeli olarak esnafa can suyu verildiğini belirten Özçelik, bu düzenlemelerin devamının geleceğine inandığını ifade etti. Özçelik, mobilya sektörü olarak esnafın borçlarının tamamen silinmesini ve kara listelerden çıkarılmasını, aynı zamanda bankaların kredi kesesini açmasını istediklerini kaydetti. Hükümetin kendileri için yaptığı düzenlemelerle ekonomiye olumlu katkılar sağladığını dile getiren Özçelik, söz konusu talepleriyle ilgili bu yıl içinde gelişmeler olacağına inandığını sözlerine ekledi.


Geri Dön