26 / 04 / 2024

Mobilyada 2015 trendi uyumsuzluğun uyumu!

Mobilyada 2015 trendi uyumsuzluğun uyumu!

Doğal kumaşlar, renkli retro koltuklar, altın aynalar, desenli duvar kağıtları... Birbiriyle hiç ilgisi olmayan bu parçalar; bu yıl ev dekorasyonunda başrolü üstleniyor...



Doğal kumaşlar, renkli retro koltuklar, altın aynalar, desenli duvar kağıtları... Birbiriyle hiç ilgisi olmayan bu parçalar; bu yıl ev dekorasyonunda başrolü üstleniyor. Uyumsuzluğun uyumunun yaşanacağı 2015'te, mobilyanızı seçerken 70'li yıllardan ilham alabilirsiniz.


Bu yıl evler, gümüş veya çelik aksesuvarların hakimiyetinden kurtuluyor. Yaşam alanınıza altın rengi avizeler, aydınlatma elemanları ve dekoratif objelerle ihtişam katabilirsiniz. Bunları, kahverengi veya bronz mobilyalarla bir arada kullanabilir veya biraz cesur olup tümünü altın tonlarından seçebilirsiniz. Unutmadan; banyo ve mutfaklarda altın musluklar da çok popüler. 


ALTIN YANSIMALAR

Rengi ve tarzıyla birbirine tamamen uyumlu mobilyaları ve tek renk boyanmış duvarları unutun! 2015; mobilya ve dekorasyon dünyasına uyumsuzluğun uyumunu getiriyor. 1950'ler ve 70'lerin nostaljik koltukları, karışık desenli duvar kağıtlarıyla birleşiyor. Altın renkli aksesuvarlar ile dana derisi desenli halılar ve yastıklar bir arada kullanılıyor. İşte 2015'e damgasını vuracak beş dekorasyon trendi... 


DANA DERİSİNİN DÖNÜŞÜ

Tasarımcılara göre; 2015'te evlerde dana derisi aksesuvarlardan daha sofistike bir şey olmayacak! Yastıklarda, halılarda, örtülerde ve hatta süs objelerinde bile dana derisi desenlerine rastlayacağız. 


CESUR DUVAR KAĞITLARI

Beyaz duvarlara elveda! Birkaç yıldır dekorasyon dünyasında etkisini hissettiren duvar kağıdı, 2015'te en iddialı geri dönüşünü gerçekleştiriyor. Tasarımcılar, duvar kağıtlarının renkleri ve desenleri konusunda sizi özgür bırakıyor. Bu yıl dilediğiniz gibi görüntüsünü değiştirebileceğiniz duvarlarınız için; çiçek desenli, parlak renkli ve iri baskılı kağıtlar seçebilirsiniz. Mor, sarı ve mavi gibi cesur renkler ön planda... 


MAVİNİN FERAHLIĞI

İç mekan tasarımında yılın en popüler rengi; mavi... Üstelik mavi; yılın rengi ilan edilen marsala'yı da (kahverengimsi kırmızı) kusursuz bir şekilde tamamlıyor. İndigo mavisi ve lacivert; ev dekorasyonunda en çok kullanılan tonlar olacak. Parlak ve sıcak mavi tonları da, marsalayla birlikte sıkça kullanılıyor. Turkuvaz ise berjerler, koltuk takımları ve perdelerde en çok tercih edilen renk durumunda. 


70'LERİN EV HALİ

1970'lerde geçen bir aile sit-com'unda görebileceğiniz koltuklar, 2015'te yeniden popüler oluyor. 1950'lerden 70'lere uzanan dönemde, o yılların modern tasarım anlayışını yansıtan mobilyalar, size ilham verecek. Tahta ayaklı ve geniş kenarlı kanepeler, renkli yastıklar, iri desenli koltuklar; rengarenk aksesuvarla bir araya geliyor. Ancak uzmanlar uyarıyor; evinizin dekorasyonunda bu trendden ilham alabilirsiniz fakat retro stilin evinizi tamamen ele geçirmesine izin vermemelisiniz. 


Sabah


Geri Dön