28 / 03 / 2024

Mobilyada vergi indirimi coşkusu!

Mobilyada vergi indirimi coşkusu!

Mobilya sektöründe vergi indirimi coşkusu yaşanıyor. İstikbal Mobilya, KDV indirimiyle birlikte satışlarını yüzde 50 artırırken, 385 kişiye istihdam sağladı...



Hükümetin açıkladığı ekonomik önlem paketleri arasında mobilya sektöründe KDV'nin 3 ay süreyle yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmesi, sektördeki satışları artırırken, istihdama da katkı sağladı. Boydak Holding Üst CEO'su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, KDV indirimi nedeniyle hükümete teşekkür ederek, "KDV indirimiyle birlikte artan talebe cevap veremez olduk" diye konuştu.

'260 DEĞİL 385 KİŞİ ALDIK'
Boydak, "Tüketiciler mobilya almanın tam zamanı olduğu düşüncesiyle ertelenmiş taleplerini gündeme aldı. Dolayısıyla satışlarımızda önceki aylara göre yüzde 50'lik artış yaşandı" diye konuştu. Bu durumun kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen Boydak, yaklaşık 6 hafta önce 260 kişiyi işe alacaklarını açıkladıklarını, yaşanan olumlu tablo karşısında 260 değil 385 kişiyi istihdam ettiklerini ifade etti. Boydak, şunları kaydetti:

'6 AY DAHA DEVAM ETSİN' "
Mobilyacılığın el emeği göz nuru ve istihdam yoğun bir sektör olması nedeniyle, KDV indiriminin 3 veya 6 ay sürmesi halinde 300-400 kişiye daha istihdam sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Diğer meslektaşlarımızın da buna benzer gelişme yaşadığını düşünüyoruz. Bu nedenle istihdama çok ciddi katkı sağlayan bir sektör olarak KDV indirimin devamını talep ediyoruz." Memduh Boydak, 867'si yurt içi, 220'si yurt dışında olmak üzere bin 100'e yakın satış mağazaları bulunduğunu vurguladı.

'İHRACATTA % 25 ARTIŞ HEDEFLİYORUZ'
Boydak Holding CEO'su ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Boydak, bu yıl ihracatlarını yüzde 25 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Mobilya cirolarının yaklaşık 150 milyon dolar olduğunu vurgulayan Boydak, "İstikbal'de ekonomik ürünlerden en pahalı ürüne kadar her türlü çeşit var" dedi.

ÖZEN GÜNLER İÇİN...
Düğünlerin vazgeçilmez unsuru pastalardır. Bu özel gün için firmalar birbirinden farklı tasarımlı pastalara imza atıyor. Bunlardan biri de Beyaz Fırın... Pastacılık konusunda uzman heykeltraşlar tarafından hazırlanan pastalar, farklı renklerdeki şeker hamurlarından figürler ve desenler, el yapımı çiçekler gibi süsleme seçenekleriyle sunuluyor. Beyaz Fırın'da düğün pastalarının dilim fiyatları 8 ve 15 TL arasında değişiyor. Düğün pastaları internet sitesinden de sipariş edilebiliyor.

BALAYI HEDİYELİ DÜĞÜN PAKETİ
Yenibosna'daki Eskidji Bit Pazarı, evlenecek çiftleri rahatlatacak bir kampanya düzenledi. Ekonomik krizin yaşandığı bu günlerde kara kara evlerini nasıl döşeyeceğini, düğün ve balayı masraflarını nasıl karşılayacağını düşünen çiftler, bu kampanya ile A'dan Z'ye her türlü ihtiyaçlarını giderecek. Üstelik balayını da bedavaya getirecek.

DAMATLIK DA VERİLİYOR
Kampanya kapsamında piyasa değeri 8 bin 900 lira olan düğün paketi 5 bin 555 liraya sunulurken, hediye kazanma imkanı da bulunuyor. Düğün paketini satın alanlara, gelinlik, bindallı, gelin başı kuaförü ve damatlığın yanı sıra Antalya'da 3 günlük balayı hediye ediliyor. Sıfır ürünlerin satıldığı Eskidji Biz Pazarı'nda kredi kartına taksit de yapılıyor.

HAFTANIN 7 GÜNÜ AÇIK
Geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken Eskidji Bit Pazarı'nda, haftanın 7 günü alışveriş yapılabiliyor. Hafta içi 10:00-21:00, hafta sonu10: 00-21:00 saatleri arası açık olan pazar, Bahçelievler, Yenibosna'da Sanayi Caddesi üzerinde yer alıyor.

PAKETTE HANGİ ÜRÜNLER VAR?
MOBİLYA
 Yatak odası takımı
 Yemek odası takımı
 Koltuk takımı
 Orta sehpa
 Yatak-uyku seti

BEYAZ EŞYA
 Buzdolabı
 Çamaşır makinesi
 Bulaşık makinesi
 Tam boy fırın
 Televizyon
 Elektrik süpürgesi
 Ütü
 Fritör
 Blender
 Rondo
 Kettle

SERİNLETEN KUMAŞLAR
Sabri Özel, ilkbahar-yaz sezonuna thermacool teknolojisiyle üretilen iplik ve kumaşlarla hazırladığı ürünleriyle 'merhaba' diyor. Yazın sıcağında thermacool kumaşlarla üretilen ürünler, serin tutmasıyla dikkat çekiyor. Sabri Özel'in 2009 İlkbahar-Yaz Koleksiyonu'nda, bahar ayları için antibakteriyel ve teknolojik kumaşlarla üretilen, iç kısımları şık detaylarla zenginleştirilmiş montlar da bulunuyor. Baharın gelişini yalın ama çarpıcı çizgilerle karşılayan koleksiyon; bay-bayan ürünleriyle, şehirli-modern, aynı zamanda romantik ve geçmişi yaşamaktan zevk alan özellikleri sergiliyor.

TARAFTARLARA ÖZEL KAMPANYA
MGM Sportif, yaz sezonuna bir kampanya ile giriş yaptı. Genç taraftarlarla karne ve yaz coşkusunu paylaşmak için hazırlanan bu kampanyada, tuttuğu takımın saatini alanlara lisanslı taraftar topu hediye ediliyor. Taraftar saatleri, 48 TL'den başlayan fiyatlarla kulüp mağazalarında, saatçilerde, kırtasiye ve oyuncakçılarda satılıyor.

EVLERDE FARKLILIK YARATMAK İSTEYENLERE...
Bauhaus, farklı tasarımlardaki saksıları müşterilerinin beğenisine sundu. Metal, ayakkabı ya da otantik işlemeli modelleriyle kapalı ve açık mekanlarda kullanılabilecek saksılar tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Saksı modellerinin fiyatları 7.90 liradan başlıyor.

YOĞUN ZEYTİNYAĞI TADINI SEVENLERE...
Her damak tadına uygun zeytinyağı çeşitleri sunan Rheia, yoğun tattan hoşlananlar için olgun hasat zeytinyağını hazırladı. Bu zeytinyağı; olgun dönem zeytinlerinden üretilen hafif yakıcı, meyvemsi, ağızda yağlanma hissi bırakan yoğun kıvamlı tada ve yüzde 0.6 asit değerine sahip. Olgun hasat natürel sızma zeytinyağı, sebze sotelerken, salatalarda, çorbada, patlıcan közleme ve fava üzerinde, zeytinyağlı yemeklerde, her türlü ızgaralarda kullanılabiliyor.
Takvim


Geri Dön