20 / 04 / 2024

Modef Expo 2013 4 Kasım'da başlıyor!

Modef Expo 2013 4 Kasım'da başlıyor!

Modef Expo, 30.kez kapılarını açacak. 4-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Modef Expo’nun açılışını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu yapacak. Fuarı 2. günde Adalet Bakanı Sadullah Ergin de ziyaret edecek...




İnegöl Belediye Başkanı ve İFOR Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte fuar alanında incelemelerde bulundu. Aktaş, sosyal, kültürel, tarihi ve ekonomik yapısıyla birçok zenginliği bir arada barındıran en eski yerleşim yerlerinden birinin İnegöl olduğunu ifade ederek “Mobilya üretiminde de kadim ve önemli bir merkez. 2000'li yılların başından itibaren kurumsal yapısını oturtan ve markalaşan İnegöl mobilya sektörü, Yılda 2 defa düzenlenen MODEF fuarları ile kalite ve pazarlama anlamında büyük bir ivme kazanmış, 'Türkiye'nin modası İnegöl Mobilyası', söylemi ile sektöre damgasını vurmuştur.” dedi.


“30. MODEF EXPO 2013’ü, 4-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştireceğiz.” diyen Başkan Aktaş, şunları söyledi: “Hazırlıklarımız tamamlanmak üzere. Bu sene EXPO fuarına yoğun talebi karşılamak, daha fazla mobilyacının katılabilmesini sağlamak adına fuar alanımıza modern portatif çadır da kuruldu. Fuarımızda 24’ü portatif çadırda, 121 ‘i de fuar alanımızda olmak üzere toplam 145 firma yer alıyor. MODEF EXPO 2012 yılında en başarılı geçen fuarlarımızdan biri olmuştu. 2012 yılında 48 ülkeden toplamda 602 profesyonel yurt dışı ziyaretçisi İFOR fuarcılık ve Ant Expo firması aracılığı ile fuarımızı ziyaret etmişti. İfor Fuarcılık ve Ant Expo'nun yapmış olduğu çalışmalar ile 48 olan ülke sayımızı 56 ülkeye çıkarmış ve toplamda 1.350 profesyonel alıcıyı birebir ağırlamak için tüm çalışmalarımızı yapmış bulunmaktayız. İlk yurt dışına yönelik olan MODEF EXPO fuarımızı 2006 yılında 275 yurtdışı ziyaretçisi ile gerçekleştirmiştik. Bu sene ise birebir ağırlanacak olan 1.350 ziyaretçi şuan gelinen noktayı özetlemektedir. Gelecek olan grupların çalışmaları yapılırken, belirtilen ülkelerin Ticaret ve Sanayi odaları - Ülke Ticaret Müşavirlikleri görüşülerek koordinasyonlar sağlanmıştır.”


Yine Ekonomi Bakanlığı ve İstanbul İhracatçılar Birliği'nin ortak organizasyonunda; MODEF EXPO Fuarı için yurt dışı alım heyeti programı düzenleneceğini bildiren Aktaş, “Bu yıl Rusya bölgesinin çalışması direk İfor Fuarcılığa verilmiştir. Bu bağlamda Rusya bölgesinde Belarus, Ekatarinburg, Moskova, Minsk ve Astana bölgelerinin ticaret müşavirlikleri ile birebir İfor Fuarcılık Dış Ticaret departmanı çalışmış, belirtilen bölgelerden toplamda 45 Rus alıcısı 03 Kasım itibari ile fuarımızı ziyaret için gelip 08 Kasım’da programlarını tamamlayacaklardır. Bütün bunların dışında, fuarlar harici mobilyamızı, dolayısıyla ilçe ekonomimizi geliştirmek için yapılan çalışmalarımız malum. Mobilyanın başkenti olacağım, bütün dünyaya mobilya satacağım diyorsanız tanıtım ve lansmanda olduğunuz gibi altyapıya da önem vermeniz ve dünyadaki sektörü iyi takip etmeniz gerekiyor. Bu bağlamda, Türkiye'nin ilk mobilya ihtisas OSB’si İnegöl’de yapılmakta. İhtisas OSB, sektörün önünü açacak, kümelenmeyi sağlayacak bir girişim. İşyerlerin bu iş kolu için planlanmış mekânlara taşınması ile imalat kalitesi çok daha yükselip, modellerde çeşitlilik ve üretimde serilik hız kazanacaktır. Bu yatırımla İnegöl Türkiye'nin mobilya başkenti olma yönünde bir adım daha atmış olacaktır.” diye konuştu.


Başkan Alinur Aktaş açılışa  Ankara  programının uygun olması durumunda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılabileceğini ayrıca fuarın 2.günü ise Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in de ziyaret etmesini beklediklerini vurguladı.


Cihan


Geri Dön