19 / 04 / 2024

Modern projelerle Türk gayrimenkul sektörü ileri taşınacak!

Modern projelerle Türk gayrimenkul sektörü ileri taşınacak!

Soyak Holding'in CEO'su Dr. Emre Çamlıbel, Türkiye'de marka proje trendini masaya yatırdı. Çamlıbel, "Modern projeler geliştikçe, uzun vadede Türk gayrimenkul sektörü de daha ileri taşınacak" dedi.



İstanbul'un en merkezi noktasında, kalabalıktan uzak elit bir yaşam sunan Soyak Soho'ya hayat veren Soyak Holding'in CEO'su Dr. Emre Çamlıbel, Türkiye'de marka proje trendini masaya yatırdı. "Tüketicinin, satın aldığı konutun hangi firmanın imzasını taşıdığına da önem vermesiyle ortaya çıkan marka proje kavramı; hızla büyüyen konut ihtiyacını karşılamak adına hayata geçirilen sayısız proje arasından en doğru ve en kaliteli olanların öne çıkmasına zemin hazırladı" diyen Emre Çamlıbel; 50 yılı aşkın bir süredir gayrimenkul sektöründe hizmet veren Soyak'ın ilk tercihler arasında yer aldığını vurguladı. 


Soyak kültürüne göre bir marka projenin olmazsa olmazını "çevreye ve doğaya saygılı, tasarruf ve verimliliği önemseyen yeşil binalar" şeklinde tanımlayan Çamlıbel, şöyle devam etti: "İnovasyon ve gelişimin dinamik olarak ele alınacağı marka proje trendleri, tüketici taleplerini karşılamaya, teknolojik altyapıya ve yeşil bina kriterlerine odaklanacak. Yenilikleri, ihtiyaçlarla doğru noktada buluşturan modern projeler geliştikçe, uzun vadede Türk gayrimenkul sektörü de daha ileri taşınacak. Gelecekteki marka proje trendlerinin etki alanını büyütmesinde fayda sağlayacak kriterlerden biri de artan yabancı yatırımcı ilgisi olacaktır. Özellikle son dönemlerde, marka projelere sahip firmaların Dubai, Katar gibi tüketici pazarlarına yönelmesi ve projelerini bu bölgelerde tanıtması; marka projelere farklı bir soluk geleceğinin işareti. Biz de Soyak olarak Eylül ayında Dubai'de gerçekleştirilecek olan Dubai CityScape Global fuarına katılarak projelerimizin detay ve farklılıklarını yabancı yatırımcı ilgisine sunacağız." Gelişmekte olan pazarlar başta olmak üzere, hızlı şehirleşme ve demografik değişimlerin 2020 yılına dek dünya gayrimenkul sektöründe önemli büyümelere kapı açacağını ifade eden Emre Çamlıbel, büyüme trendinin ticari'gayrimenkul ve altyapı yatırımlarında da önemli rol oynayacağı vurgusunda bulundu. "Gelecek, marka projelerin daha çok öne çıktığı bir gayrimenkul ortamına tanıklık edecek" diyen Çamlıbel, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: "İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde inşa edilen marka projeler; güvenlik, sosyal alan, yakıt tasarruflu binalar olması nedeniyle hayata ekonomik, sosyal ve güvenlik açısından önemli bir değer katıyor. Gayrimenkul sektöründe beklenen büyümenin büyük çoğunluğunun gerek nitelik ve gerekse de nicelik olarak farkılılıkları ön planda tutan projelerle olması öngörülüyor.

 

YAŞAMA YÖN VERİYOR 

LEED Gold Sertifikası ve Sign of the City Awards'ta Türkiye'nin "En İyi Rezidansı" ödülünün sahibi olan Soyak Soho; modern ofis ve rezidans yaşamına yön veren karma butik bir proje. İstanbul'un en merkezi yeri olan Zincirlikuyu'da bulunan Soyak Soho, tanınmış Mimar Mutlu Çilingiroğlu'nun imzasını taşıyor. 


Sabah EK


Geri Dön