23 / 04 / 2024

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ilki Adana'da!

Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin ilki Adana'da!

Rönesans Holding ana sponsorluğu Emlak GYO’nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile Cnbc-e işbirliğinde düzenlenen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki Adana’da gerçekleştiriliyor..



Rönesans Holding ana sponsorluğu Emlak GYO’nun katkılarıyla Dünya Gazetesi ile Cnbc-e işbirliğinde düzenlenen “Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin ilki Adana’da gerçekleştiriliyor. Konferansın diğer ayakları ise Bursa, Antalya ve İstanbul’da yapılacak.


26 Şubat’ta  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün açılışını yapacağı konferansın diğer konuşmacıları ise Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Rönesans GY Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, Dünya Gazetesi Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve  TOKİ  Başkanı Ergün Turan’dan oluşuyor. Türkiye’de son yıllarda hızla sayıları artan büyüyen “kentsel dönüşüm” projelerinin, özellikle de Adana’nın dönüşümünün konu olacağı zirve, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşiyor.


“ŞEHİRLERİN YENİ YÜZÜNÜ KEŞFEDİYORUZ”

Zirve, inşaat firmaları, müteahhit ve mimarlar gibi sektörün önemli isimlerin yanı sıra ulusal ve yerel hükümet yetkilileri, kamu, iş dünyası, medya ve fikir önderlerinin de biraraya geldiği 3 panelden oluşuyor.

“Şehirlerin Yeni Yüzünü Keşfediyoruz” diyerek yola çıkan zirvede, kentsel dönüşümün dinamikleri, bu konudaki başarı hikayeleri ve gelecek planları tartışılacak. Cnbc-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde düzenlenen ilk panelde, sektöre yön veren şirketlerden Rönesans Gayrimenkul, Emlak GYO, Yıldız Entegre, Hafele, Adalı Holding, DAP Yapı ve Nuhoğlu’nun sözcüleri, bu konudaki başarı hikayelerini ve gelecek planlarını aktaracak. Zirvenin ikinci panelinde ise Adana’nın dönüşümü ve gelecek projeleri de masaya yatırılacak. Ayrıca, ekonomiyi de önemli ölçüde etkileyen kentsel dönüşümün yarattığı yatırım fırsatları da zirvenin konuları arasında yer alacak. Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’ın modertörlüğünü üstlendiği son panelde ise, kentsel dönüşümün şirketlere sunduğu yatırım fırsatları ve bu fırsatlardan faydalanabilmek için atılması gereken adımlar masaya yatırılacak.


“Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi”nin Adana’dan sonraki adresi ise Bursa olacak. Antalya ve İstanbul’da da gerçekleşecek bu zirve, Türkiye’nin kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kentsel dönüşüm ve modern şehirler, son dönemde emlak ve gayrimenkul sektörünün gündeminin neredeyse tamamını kaplıyor. Birleşmiş Milletler’in (BM) geçen yıl hazırladığı raporda, 2045’de ise, şehirlerde yaşayan nüfusun oranının da yüzde 70’lere ulaşacağı öngörülüyor.


Milliyet


Geri Dön