28 / 03 / 2024

Modoko, aydınlatma devrimini başlattı!

Modoko, aydınlatma devrimini başlattı!

Mobilya modasının başkenti Modoko, mobilya dekorasyonunun vazgeçilmez unsuru olan aydınlatma ürünlerinin nerede, nasıl kullanılması gerektiğiyle ilgili basit ve pratik öneriler hazırladı … İşte o öneriler...



İnsan psikolojisi üzerinde ışığın etkilerinin ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Oysa bulunduğumuz ortamda ışığı doğru kullanarak pozitif bir ruh haline sahip olmanın yolunu kimse aramıyor.

Işık, insan dünyasını sadece değiştiren değil, aynı zamanda var eden unsur … Hatta bir bakıma gördüğümüz her şey, ışık. Her rengi ruhumuza bambaşka mesajlar verirken hislerimizi, hatta vereceğimiz tepkileri belirliyor.


Yüzde 80 'i dekorasyon firmalarından oluşan mobilya modasının başkenti Modoko, iyi bir dekorasyonun püf noktası olan aydınlatmanın sırlarını paylaştı. İşte Modoko 'dan ruh halini belirlemenin en iyi yolu olan aydınlatma ürünlerini kullanmanın püf noktaları:

Lamba çeşitleri modernden klasiğe doğru giden bir yelpazede yer alıyor. Yatak odalarında klasik tarzı yansıtan avizeler ilgi görüyor. Modern tarzda banyosu ve mutfağı olan evlerin bile yatak odalarında klasik tarzın esintisine rastlamak mümkün. Sıcaklık yaratmak için, bronz, pirinç ve eskitilmiş pirinç, abajurların altında kullanılması tavsiye ediliyor. Koyu cilalar ve renkler de popüler. Yatağın yanına koyulacak ışık altlıkları içinse krem, beyaz ve boyanmış nikel çok da tercih edilmiyor son dönemde. Burada yatak odasında kullanılacak mobilya tarzı, ışıklandırma tarzıyla mutlaka uyumlu olmalı. Yatak odasının ışık düzenini yenilemek istiyorsanız, dizaynı daha yeni tarzda olan bir tepe ışığı ve portatif masa lambalarını tercih edebilirsiniz. Odanızda bulunan bir bitkiyi alttan ışık vererek aydınlatmanız ilginç bir görüntü katabilir. Yeni yapılan bir eve yerleşirken, ışık sistemleri oluşturulmadan önce mutlaka bir plan yapılmalı. Bu sayede istenilen sonuç daha rahat alınır.

Her odanın ruhunu bir renkle tanımlayın

Aydınlatmayı yapmadan önce evinizdeki her odanın fonksiyonunun ve atmosferinin farklı olduğunu unutmayın. Her bir odanın aydınlatmasının nasıl olması gerektiğini ve düzeyini kendi stilinize göre, kafanızda oluşturun. Örneğin; yemek yediğiniz, film izlediğiniz, uyuduğunuz odaların birbirinden farklı atmosferi olduğuna dikkat etmelisiniz. Zaman içinde pek çok kişi, evinin dekorasyonundan sıkılır; ya eşyaların yerini, ya eşyaları değiştirir veya duvarları boyar. Oysaki doğru kullanılan bir masa ve yer lambası, pek çok şeyi değiştirmeye yeter. Bulunduğunuz odanın ruhunu bir renkle tanımlayabilir ve o renk bir lamba ile aydınlatabilirsiniz. Dekorasyona uygun da bir abajur ya da avize tercih ederseniz, küçük bir dokunuşla şaşırtıcı bir değişimi yaşayacaksınız … Aradığınız lambayı renk renk ve her ebatta bulabilir ve kendi tarzınıza uygun, dekoratif bir ortama çok kısa sürede kavuşabilirisiniz.

İşin püf noktası, gölgeden uzak durmak

İşin püf noktalarına gelince … Gölge yapan ışık kaynaklarını elimizden geldiğince kullanmamak gerekiyor. çünkü bu ışık kaynakları gözlerimizi yormakla beraber, görme yetimizi de azaltır. Özellikle avize, spot lambaları ve tavan lambalarının oda içerisinde gölge yapmadan, bütünlük oluşturacak şekilde aydınlatmasını sağlamalıyız.

Banyo içinse tercih edilebilecek en uygun aydınlatma sistemi kapaklı tavan lambalarıdır. Bunun nedeni elektrik tesisatının oluşu. Islaklığın ve nemin aydınlatmaya zarar vermemesi için kapaklı tavan lambaları tercih edilmeli.

Özellikle ışık ve ampul konusunda ise şu tavsiyelere kulak vermek önemli: Odalarda kullandığınız ışıkların göz yormaması gerekiyor. Kullanılan lambanın ışığı direk göze gelmemeli. Lambalarınızı bilgisayar ve televizyon ekranına göre, doğru konumlandırmaya dikkat edin. Bu ekranlardan ışığın yansımasını engelleyin.

Kullandığınız ampullerin aynı renk değerlerine sahip olmamasına özen gösterin. Beyaz ve sarı ışık ile kesinlikle birlikte kullanmayın.

Tasarruflu ampulleri kullanarak elektrik harcamalarını azaltabilir.



Geri Dön