19 / 03 / 2024

Modoko’dan 5 adımda bahar dekorasyon önerileri!

Modoko’dan 5 adımda bahar dekorasyon önerileri!

Baharın gelmesiyle yaşam alanlarında da hoş değişimler başladı… Modoko’dan, ufak dokunuş ve doğadan yansıyan canlı renklerle ve ev ve iş yerlerine bahar atmosferi oluşturmanın önerileri…



Kişiye özel mobilya tasarımının merkezi MODOKO evlerde ve tüm doğayı yansıtan canlı renklere yer vermenin önerilerini sunuyor…


Küçük detaylarla evleri canlandırmak diyen Modoko Yönetim Kurulu Başkanı İ. Etem Özçelik ekliyor:


1.    Dekorasyon Detaylarda Saklı…

Evlerde veya ofislerde en önemli unsurun minimal parçalarla sağlanan hareketlilik olduğunu vurgulayan Özçelik, küçük ama etkin parçalara yer verilmeli diyor.


2.    Canlı Renklerle Gelen Bahar Havası

Evlerde canlı renk kullanımı denildiğinde akla hemen rengârenk mobilya takımları gelmesin diyen Özçelik “ detaylarda kullanılacak renkli parçalar hem daha havadar hem de canlı bir eviniz olmasını sağlar” diyor. Bunun için mavi bir sehpa ile salonunuzu veya kırmızı bir komodin ile yatak odanızı renklendirebilirsiniz şeklinde ekliyor.

 

3.    Çiçekleri Unutmayın

Türk ev yapısında genelde yeşil yapraklı, büyük saksılarda ve salonun köşesinde bulunan çiçekler kullanılır. Özçelik “Pek çok iç mimarın dekorasyon çalışmaları incelendiğinde balkon veya bahçe dışında büyük çiçekler detay olarak kullanılmaz, bunun yerine minimal daha canlı renklere sahip menekşe veya gerbera gibi çiçeklerle salon veya mutfak dekorasyonuna hareket ve canlılık katılır” diyor.

 

4.    Perdelere Renk Gelsin

Perde dediğimizde aklımıza ilk gelen renk beyaz veya ekru oluyor. Oysa dekorasyonda başlıca kahramanlar evlerin havasını anında değiştiren fon perdeler olmalıdır. Dekoratif bir görünüm için en önemli unsur renkli fon perde kullanımıdır diyor Özçelik ve ekliyor “ Basık evleri geniş gösteren beyaz tül perde veya güneşlik değil uçuk renkli fon perdeleridir.

 

5.    Duvarları Tekdüzelikten Kurtarın

Ev dekorasyonunda belki de gözden kaçırdığımız başlıca unsur mobilyalar dahi yerleştirilmeden gerçekleşen duvar boyasıdır. Duvarlarımızı genelde tek bir renkte boyar ve duvar kâğıdı kullanmaktan çekiniriz. Dekorasyonun en temelinde cesur davranmak ve her duvarda farklı bir açı oluşturmak gerekir.

Modoko Hakkında;

1969’da kurulan Türkiye’nin en seçkin mobilyacılar sitesi Modoko’da 150.000 m2 alanda 350 önemli mağaza bulunmaktadır. Her tarzda mobilya üreten ve kişiye özel tasarım yapan birçok firmayı da bünyesinde bulundurarak yaşam alanlarını daha ‘özel’ kılan Modoko, doğrudan 5.000, dolaylı olarak 35.000 kişiye istihdam sağlamaktadır.


Geri Dön