19 / 04 / 2024

Modoko'dan alınacak mobilyanın garanti belgesi var!

Modoko'dan alınacak mobilyanın garanti belgesi var!

Modoko 'dan satın alınan mobilyalar, hangi firmadan alınırsa alınsın Modoko 'nun güvencesi altında olacak. Aldığı mobilyada hata bulan tüketici, anında mobilyasını değiştirebilecek ya da iade edebilecek



Satın aldığı mobilyada hata bulan tüketici, anında mobilyasını değiştirebilecek ya da iade edebilecek.  
 
Mobilyanın başkenti Modoko Mobilyacılar Sitesi, sektöründe bir ilke imza atarak, üyesi bulunan mobilya mağazalarının ürünlerini güvence altına aldı. Bundan böyle Modoko 'dan mobilya satın alan tüketici, ürününde hata olması halinde kısa sürede değişim ya da iade edebilecek. Yeni başlayan uygulamaya sıcak bakan Modokolu firmalar, ilk kez hayata geçirilen bu uygulamadan memnun. Modoko yönetiminden alınan “Bu işyeri Modoko güvencesi altındadır ” yazılarını vitrinlerine asan üye firmalar, müşterilerine karşı kendilerine duydukları güveni tescil etti.
 
Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, Modokolu mobilyacıların halihazırda müşteri memnuniyeti için ellerinden geleni yaptıklarını, ancak bu tutumu güvence altına almanın da bir özgüven meselesi olduğunu belirtti.

Firmalarla tek tek anlaşma yaparak uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Özçelik, “Karşılığında da mağazalarına asmaları için güvence belgesi yazısını veriyoruz. Bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık. Ama ola ki firma, hatalı bir ürünü tüketiciye sunar ve kendini haklı görmeye devam ederse, kendisine para cezası kesebiliyoruz. Uygulama hayata geçeli kısa bir süre oldu ve henüz duyurusunu da tam anlamıyla yapmış değiliz. Ancak şimdiden birçok firma güvence belgesi aldı. Firmalarımız konuya sıcak bakıyor. Kısa süre içinde Modoko 'daki bütün firmaların vitrininde güvence belgesini görebileceksiniz. Bu konular için Tüketici Mahkemeleri var. Ama süreç çok uzun sürüyor ve vatandaş bununla uğraşamıyor, mağdur oluyor. Biz bu mağduriyeti gideriyoruz. Bu uygulama sektörümüzde bir ilktir. Dileriz ki tüketicinin daha güvenli alışveriş yapabilmesi için yaygınlaşır. Göreve geldiğimizden bu yana ilklerin öncüsü olduk. Bundan sonra da bu davranışımız devam edecek ” diye konuştu.  


Geri Dön