29 / 03 / 2024

Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü oy çokluğuyla kabul edildi!

Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü oy çokluğuyla kabul edildi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”,oy çokluğuyla kabul edildi.




Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı,  Ankara  Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”, CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.


Meclis toplantısında, geçtiğimiz günlerde bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından gündeme getirilen "Atatürk Orman Çiftliği" adından "Atatürk" isminin çıkarılarak, "Orman Çiftliği Mahallesi " ibaresinin kullanıldığı yönündeki eleştirilere de açıklık getirildi.


Konuya ilişkin söz alan AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Eyüp Gözgeç, Atatürk isminin önergede geçmemesinde kesinlikle bir art niyet bulunmadığını belirterek şunları söyledi:


"Verdiğimiz önergedeki söz konusu bölgenin ismi tapu kayıtlarında 'Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği Mahallesi' olarak geçmektedir. Plan değişikliği tapu kayıtlarına uygun olarak yazılmak zorundadır. Biz de 41663 ada, 2 nolu parseli, Tapu Kayıtları, Tapu Tescil Belgesi’ne uygun olarak yazmak durumunda kaldık. Kaldı ki aynı yerle ilgili CHP'li Yenimahalle Belediyesi 'de Encümen kararında aynı bizim gibi ‘Yenimahalle İlçesi Orman Çiftliği Mahallesi’ ibaresini kullanmıştır. Mahallenin ismini kesinlikle tapuda yazıldığı şekilde verdik. Mahallenin ismi Orman Çiftliği Mahallesi’dir. Resmi kayıtlar da bunu göstermektedir. Bunun dışında bir art niyet yoktur.  Atatürk, Cumhuriyetimizin kurucusu ve hepimizin ortak değeri, dua ettiğimiz bir liderdir.”  


 


-MOGAN’IN KURTARILMASINA CHP’DEN RET-


Meclis’te görüşülen bir diğer konu ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Gölbaşı Belediyesi arasında İmzalanan “Mogan Gölü’nü Kurtarma Protokolü”ne ilişkin oldu. Mogan Gölü’nün yeniden yaşanabilir bölge haline getirilmesi için yapılacak olan kapsamlı çalışmaları içeren protokole ilişkin başkanlık yazısı CHP'li üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.


Protokol, son yıllarda yaşanılan kuraklık nedeniyle göldeki su seviyesinin düşmesi ve canlı yaşamının tehlikeye girmesi üzerine Mogan Gölü’nü kurtarmak için hazırlanmıştı.


 


-SU TARİFESİ DEĞİŞİYOR


Belediye Meclisi'nde, elektrik satış tarifesinde ortalama %9 oranında artış gerçekleştirildiği, bunun suyun maliyetlerine büyük oranda yansıdığı kaydedilerek, asgari elektrik satış tarifesinin artırıldığı oranda su satış fiyatlarının da yeniden düzenlenmesi kararlaştırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön