20 / 04 / 2024

Moğolistan'a TOKİ modeli önerisi!

Moğolistan'a TOKİ modeli önerisi!

Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için TOKİ modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdın Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.




Türk işadamları, Moğolistan'da nüfusun yarısının yaşadığı başkent Ulanbatur için  TOKİ  modelini önerdi. İnşaat Bakanı Damdın Enkhbold, TOKİ benzeri projeye ihtiyaçları olduğunu belirterek, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Avrasya Yerel Yönetimler Birliği (AYYB) Genel Başkanı Hasan Cengiz'in başkanlığındaki Türk işadamı heyeti, ülkedeki yatırım imkanlarını araştırmak ve üst düzey görüşmelerde bulunmak üzere Ulanbatur'a geldi. 

Cengiz ve beraberindeki heyet. Moğolistan'ın İstanbul Başkonsolosu Munkhochir Enebish ile Türkiye'nin Ulanbatur Büyükelçisi Murat Karagöz'ü makamında ziyaret etti. Türk heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Kara[ modeli önerildi göz, Moğolistan'da önünde Türk bayrağı asılı şirketlerin olmasını hedeflediklerini, bu doğrultuda atılacak her türlü adımın destekçisi olacaklarını söyledi. 

Ülkede en çok kullanılan yabancı dillerden birinin Türkçe olduğunu bildiren Büyükelçi Karagöz, şimdiye kadar binlerce Moğol'un Tüekiye'de eğitim gördüğünü kaydetti-. 

AYYB Genel Başkanı Cengiz, atayurt ile anayurt arasındaki tarihi bağların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarla da pekiştirilmesi gerektiğini söyledi. Cengiz, ilişkilerin sadece devlet düzeyinde kalmaması, sivil toplum kuruluşları ve iş çevrelerinin ilişkilere katkı sağlaması gerektiğini, bunun için işadamlarından oluşan heyetle bu ülkeye ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti.



Bizim Anadolu



Geri Dön