24 / 04 / 2024

MOL Başkanı Özdemir izdihama rağmen mutlu

MOL Başkanı Özdemir izdihama rağmen mutlu

Oktay Özdemir:" Kıyafetler helal olsun ama bari mankenleri getirin."



Yüzde 90 indirim ile kapılarını açan ve izdihamla mağazası kullanılamaz hale gelen MOL'un Başkanı Özdemir, "Böyle bir kalabalığı daha önce görmedim. Ürünleri değil ama mankenleri alanlar getirsin" dedi

Kurtköy'dekİ Atlantis Alışveriş Merkezi'nde önceki gün yüzde 90 indirimle açılan ve yaşanan izdiham nedeniyle kapıları ve kepenkleri kırılan MOL'un İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, izdihama rağmen mutlu olduklarını söyledi ama açılışa gelenlerden bir ricada bulundu: "O kadar yoğun ilgi oldu ki mankenlerimiz, askılarımız hatta dekorluk saksılarımız bile götürüldü. Mankenlerimizi alanların geri getirmesini rica ediyoruz. Özel olarak tasarladığımız 20 mankenimizi geri istiyoruz çünkü onlara ihtiyacımız var."

Açılışa 65 bin kişinin geldiğini 40 bin kişinin de dışarıda kaldığını söyleyen Özdemir, "Gelenlerin sayısı 100 bini buldu" diyerek yaşanan izdihamı anlattı.

Oktay Özdemir, gerekli önlemleri aldıklarını ancak bu kadar kalabalığı tahmin edemediklerini vurgularken şöyle devam etti: "250 tane güvenlik görevlimiz vardı ancak öyle bir kalabalığı, değil 500 güvenlik görevlisi 1.000 güvenlik görevlisi bile kontrol edemezdi."

İstanbul'da 10 yeni mağaza açacaklarını da aktaran Özdemir, "Bu mağazaların açılışlarında da yüzde 90'a varan indirimler yapacağız. Bu açılıştan dersimizi aldık. İndirimi haftalara yayacağız ve insanları gruplar halinde alacağız" diye konuştu.


Ülkede yağma psikolojisi arttı Uzmanlar ise yaşanan izdihamı şöyle yorumladı:

Psikiyatrist Ayhan Akça: Açılışla hem mağaza hem de tüketiciler amacına ulaşmış olabilir. Ancak görüntü kötü. Son yıllarda ülkemizde yağma psikolojisi arttı. Halen kentli olmamış insanlarımız kitle psikolojisiyle hareket edince böyle görüntüler ortaya çıkıyor.

Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı: Kriz de eklenince insanlar artık temel ihtiyaçlarını bile alamaz hale geldi. Böyle yüzde 90 indirim yapılacağına dair duyurularla insanların beklentileri artıyor. Mağaza önüne giden insan diğerleri ne yapıyorsa onu yapıyor.

Ahmet Nakkaş: Sektörün imajı olumsuz etkilendi

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ahmet Nakkaş, MOL'un mağaza açılışında yaşananların sektörün imajını olumsuz etkilediğini belirterek, "Türk hazır giyim sektörünün, çıtayı düşürerek fiyat odaklı kampanyalarla gündeme gelmesi önemli sakıncalar içeriyor" dedi. MOL'un açılışında halkın psikolojini bozan, perakendeciliğe uymayan bir yaklaşım sergilendiğini belirten Nakkaş, "Toplumsal zafiyetlerden faydalanma yerine fayda sağlayacak örnek çalışmalar ortaya konulmalıdır" diye konuştu.
Vatan

Geri Dön