19 / 04 / 2024

MOL yıl sonuna kadar 108 mağazalı zincir olacak!

MOL yıl sonuna kadar 108 mağazalı zincir olacak!

78 firmanın ortak kuruluşu MOL, yıl sonuna kadar 108 mağazalı zincir olacak...



İstanbul Merter'de 5 bin 400 metrekare alana kurulan ve 7 milyon dolara mal olan merkez binasını açmaya hazırlanan MOL, bu merkezi 84 bin çeşit ürünle doldurdu.

İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "MOL'un yeni binasını Türk tekstil gücünü göstermek adına açıyoruz. Açtığımız merkez bina Türk tekstilinin yur dışında temsil edilmesi ve ürün çeşitliliğindeki iddiamız açısından çok önemli" dedi.

Yurt dışında yaşayan Türklerden de 20'nin üstünde talep aldık. Biz üretimin Türkiye'nin elinde bulunmasına dikkat edeceğiz."

7 yabancı ortaklık

Birçok ortaklık ve işbirliği teklifi aldıklarını vurgulayan Özdemir, şunları dile getirdi "Şu ana kadar 7 yatırımcıyla ortaklık kurduk. Bunların 4'ü Körfez Bölgesinden, 2'si Avrupa'dan, 1'i ise Amerika'dan. Yakın zamanda Katar'dan bir uçak dolusu müşteri de ülkemize geliyor ve Kuzey Irak'tan bir petrol devi de bizimle işbirliği çağrısında bulundu. Körfez Bölgesi'nden yoğun ilgi görüyoruz. Çünkü bu bölgede Türk malı satan yok ve Türk yapımı diziler tanınmamızda büyük rol oynadı. Suudi Arabistan'da 9 bin metrekarelik mağaza açıyoruz. Açılışta `Gümüş' ve `Ihlamurlar Altında' adlı dizilerde oynayan oyuncuları görmek istediklerini belirttiler. Bunun için de fon oluşturacağız."

Hedef 1000 MOL'a çıkmak

Hem moda hem trend hem fiyat hem de kalite anlamında rekabete hazır olduklarını belirten Özdemir, şu bilgileri verdi: "Şu ana kadar 40 bin metrekarelik 18 MOL mağazası bitti. 21 MOL mağazasının inşaatı sürüyor, 89 MOL mağazasının da sözleşmesi imzalandı. Hedefimiz 2013'te bin MOL mağazasına ulaşmak. Artık stokları tüketen olmaktan çıkıp modayı ve trendi belirleyen bir grup olacağız." 
Hürriyet

İlgili haber:

MOL'ün merkez binası 12 Kasım'da hizmete girecek!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

MOL, Merter'de daha mağazayı açmadan 30 milyon avroluk sipariş aldı

Merter'deki toptan ve perakende satış mağazasını 12 Kasım'da açmaya hazırlanan MOL, şimdiden alışveriş yapacak toptancı firmalardan 2.5 aylık sipariş almayı başardı. MOL, bu satıştan toplam 30 milyon avro gelir bekliyor

Tamamı Türkiye'de üretilen hazır giyim ürünlerini uygun fiyattan satışa sunan MOL, Merter'deki toptan ve perakende satış mağazasını daha açmadan 2.5 aylık satış yapmayı başardı. Merter'de 5 bin 400 metrekarelik alanda 12 Kasım'da açılacak mağazada 528 firmanın 84 bin farklı ürününün satışa sunulacağını söyleyen MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, "Mağaza 7 milyon dolara mal oldu. Daha açılmadan 2.5 aylık siparişi aldık. Sadece bu satıştan 30 milyon avro bir gelir bekliyoruz" dedi.
Merter toptan mağazasında satılan ürünlerin piyasadan yüzde 40 daha ucuz olacağını ifade eden Özdemir, "Ayrıca açılış günümüz olan 12 Kasım'da merkezimize gelip alışveriş yapan her toptancı firmaya ilave yüzde 40 indirim daha yapacağız. Açılışta en fazla alımı yapan beş mağaza sahibinin dekorasyonunu da biz finanse edeceğiz. Burası toptan alım yapmak isteyen tüm perakedecilerin hayatını kolaylaştıracağı bir yer olacak. Bir perakendeci 15 günde İstanbul'u turlayarak toplayacağı ürünleri burada iki saatte alma şansına sahip. Zaten açılışımıza Türkiye'den 411 perakendeci gelecek. Yurtdışından da 68 ülkeden temsilci katılacak" açıklamasında bulundu.
Katar'dan 12 Kasım'da bir uçak dolusu perakendecinin alışverişe geleceğini söyleyen Özdemir, bunun yanı sıra Hawai Adası'ndan bile geleceklerinin olacağını anlattı. Özdemir, bu tarzda hizmet verecek toptan  satış mağazalarının ikincisini Laleli'de, üçüncüsünüyse Osmanbey'de faaliyete geçireceklerini ifade etti.

Ortaklığa göz kırptı
Şuanda 18 MOL mağazasının faaliyette olduğunu, 21 MOL mağazasının inşaasının sürdüğünü ve 89 MOL mağazasının da sözleşmesinin imzalandığını belirten Oktay Özdemir sözleri şöyle devam etti:
"Hedefimiz 2013 yılında 100 MOL mağazasına ulaşmak ve 14 milyar dolar ciro yapmak. Yurtdışındaki fonlardan ciddi ortaklık teklifi alıyoruz. Ancak 2010 yılı nisanına kadar bu ortaklıklara sıcak bakmıyoruz. Çünkü nisandan itibaren birinci fazı tamamlamış ikinci faza geçmiş olacağız. İkinci fazda moda ve trendi ürünler yapacağız. Türkiye'nin tasarım ve üretim gücünü tüm dünyaya göstereceğiz. Bu nedenle nisandan sonra ortaklıklara çoğunluk hisse bizde kalmak kaydıyla ve üretimin Türkiye'de devam etmesi durumunda sıcak bakıyoruz."
Yurtdışında da mağaza açmaya devam ettiklerini vurgulayan Özdemir, "Ay sonunda Almanya'da Köln, Frankfurt ve Dortmund'ta mağaza açacağız. 15 Ocak'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir mağaza faaliyete geçiriyoruz" dedi.

Adams, Wenice'in oldu
MOL İcra Kurulu Başkanlığı'nın yanı sıra Wenice Kids'in genel müdürlüğünü de yapan Oktay Özdemir, şirketi ile İngiliz Adams firması arasında yapılan ortaklık hakkında bilgi verdi. Adams'ın yüzde 40'ının Wenice'de kalacağını ifade eden Oktay Özdemir, "Üretimde Türkiye'de yapılacak. İlk etapta Adams'ın Körfez ülkelerindeki 168 mağazasının Wenice'e çevireceğiz. İngiltere'ye de internet üzerinden satış yapacağız. Bunun için Otto Grubu ile anlaştık" diye konuştu.
Radikal

Adams Kids'te anlaşma değişti rota İngiltere'den Körfez'e kaydı

MOL Mağazaları Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda Wenice Kids'in sahibi Oktay Özdemir, İngiliz çocuk giyim markası Adam Kids'in yüzde 40'ını almak için yaptıkları mütabakat anlaşmasının değiştiğini söyledi. Özdemir, Adams Kids'in İngiltere yerine Körfez'deki 168 franchise'ını Wenice yapmak için görüştüklerini belirtti. Özdemir, Merter'de 12 Kasım'da Mol olarak Avrupa'nın en büyük toptan satış mağazasını açacaklarını söyledi. Özdemir, 7 milyon dolara mal olan mağazada 2.5 aylık ciro hedefinin 30 milyon euro olduğunu söyledi.
Sabah

Merter'de doğdu 1.5 yılda yabancı fonları peşine taktı
  
Dünya devleri ile rekabet için doğan Merter-Osmanbey-Laleli ittifakı (MOL), 1.5 yılda yabancı fonların dikkatini çekmeyi başardı. Oktay Özdemir, 7 yabancı fon ve Türk diasporasının MOL ile ortaklık için sırada olduğunu ifade etti

Çok sayıda tekstilcinin 'Türkiye'de üretim'i ön plana çıkarmak için kurduğu ve adını Merter, Osmanbey ve Laleli semtlerinden alan MOL, Avrupa'nın en büyük toptan satış mağazasını 12 Kasım'da Merter'de açıyor. 5.400 metrekare alana kurulan merkez binası ve mağazada 84 bin farklı ürünün satışa sunulacağını söyleyen MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, 12 Kasım'daki açılışa elinde 'made in Turkey' etiketli bir ürünle gelenlere bugüne kadar yapılmamış bir sürpriz hazırladıklarını, ayrıca toptancı firmalara da yüzde 40 indirim yapılacaklarını da belirtti.

Gözü H&M'in pazarında
Bugüne kadar 12 milyon ürün sattıklarını ve stoklarını erittiklerini vurgulayan Özdemir,  artık MOL'ün ikinci adımı olacak trend fazına geçeceklerini belirtti. Yurtdışında modada güçlü olan H&M, Zara gibi grupların pazarına göz diktiklerini söyleyen Özdemir, Almanya, Suudi Arabistan, Suriye ve Kazakistan'daki MOL inşaatlarının bittiğini kasım sonunda Dortmund, Köln ve Frankfurt'ta 3 mağaza açacaklarını ifade itti. Özdemir, 2013'e kadar 1000 MOL ve 14 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini, bu hedef doğrultusunda da ortaklık tekliflerine sıcak baktıklarını belirtti. Özdemir, 'Nisandan sonra teklifleri değerlendirmeye başlayacağız. Şu anda ABD, Avrupa'dan, Kazakistan'a kadar birçok uluslararası fon ve yatırımcı bizimle ilgileniyor. Türk diasporasını da harekete geçirdik. Yurtdışında iş yapan Türklerden her gün 20'nin üstünde mail alıyoruz' dedi.

Riyad'daki açılışa Gümüş'ü  istediler
15 OCAK'TA  Riyad'da yapacakları MOL mağazasının açılışı için Arapların, Gümüş ve Ihlamurlar Altında dizilerin oyuncularını istediklerini belirten Özdemir, 'Biz de şu anda bu talebi yerine getirmek için görüşmeler yapıyoruz' dedi.

Merter'de hedef 2.5 ayda 30 milyon euro ciroya ulaşmak
OKTAY Özdemir, Merter'de açılışını gerçekleştirecekleri yeni merkezlerinin 7 milyon dolara mal olduğunu ve önümüzdeki 2,5 ayda aldıkları siparişlerden 30 milyon euro gelir elde etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Merter ile aynı anda Denizli, Tekirdağ ve  İzmir  mağazalarının da açılacağını belirten Özdemir, şöyle devam etti: 'Merter'den sonra toptan ve perakende satış mağazalarının ikincisini Laleli'de, üçüncüsünü de Osmanbey'de faaliyete geçireceğiz. Şu anda 18 MOL mağazası faaliyette, 21 MOL mağazasının inşası sürüyor, 89 MOL mağazasının da sözleşmesi imzalandı.'
Şenay KÖŞDERE/Akşam

MOL'e alışveriş için uçak dolusu Arap toptancı geliyor 

Avrupa'nın en büyük toptan ve perakende mağazası olan MOL Merter 12 Kasım'da açılıyor.

Merkezin açılışına 5 bini yerli, 2 bin yabancı toptancı müşteri bekleniyor. Açılışa Katar'dan 1 uçak dolusu toptancı da özel olarak gelecek. MOL Merter'in tanıtım toplantısında konuşan MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir "Bugüne kadar kapalı 52 atıl fabrikayı tekrar faaliyete geçirdik" dedi. Hedeflerinin 2013'te bin mağazaya ulaşıp 14 milyar dolarlık ciro yapmak olduğunu belirten Özdemir "18 MOL bitti 21 tanesinin inşaası sürmekte, 89 tanesinin de sözleşmesi yapıldı" şeklinde konuştu. Açılışa özel indirim yapacaklarını belirten Özdemir "Ürünlerimiz piyasanın yüzde 40 altında satılıyor. Açılışa özel olarak yüzde 40 daha indirim uygulayacağız" dedi. Özdemir, Riyad'daki açılışa ise Gümüş ve Ihlamurlar Altında dizilerinin oyuncularını götüreceklerini söyledi.
Varol NALBANT/Star

MOL, Merter'den dünyayı giydirecek

2 BİN YATIRIMCI GELECEK
MOL merkezinin 12 Kasımdaki açılışına 2 bin yabancı yatırımcının beklendiğini, Katar'dan açılış için bir uçak dolusu iş adamı geleceğini belirten Oktay Özdemir, "Ayrıca Irak'tan gelecek yatırımcılar ülkelerindeki yatırımlara bizi davet etti. Herkes bizimle iş birliği yapmak istiyor. Gelen talepler açıkçası bizi de şaşırttı" dedi.

Tamamı Türkiye'de üretilen yüksek kaliteli tekstil ürünlerinin uygun fiyatlarla satışa sunulduğu MOL, dünyayı giydirmeye soyundu. 7 milyon dolara mal olan ve Avrupa'nın en büyük toptan ve perakende mağazası olan merkezin tanıtımı sebebiyle toplantı düzenleyen MOL İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, merkezde 84 bin farklı ürünün satışa sunulacağını söyledi. Özdemir 12 Kasımdaki açılışta merkeze gelen her toptancıya yüzde 49 indirim uygulayacaklarını, ilk 5 mağazanın dekorasyonunu da ücretsiz yapacaklarını ifade etti.

HEDEF 14 MİLYAR DOLAR
Merkezde satılan ürünlerin yüzde 40 indirimli olacağını ifade eden Oktay Özdemir, "MOL artık ikinci faza geçiyor. Bundan sonra modaya yön vereceğiz. Şimdiye kadar ABD'den Avrupa ve Kazakistan'a kadar birçok uluslararası fon ve yatırımcı bize teklifle geldi. 2.5 ayda 30 milyon ciro hedefliyoruz. 2013 yılına kadar 1000 MOL mağazasına ulaşıp 14 milyar dolar ciro yapmayı planlıyoruz. `Made in Turkey' hiç bu kadar revaçta olmamıştı. Şu anda 18 MOL mağazası var. 21 mağaza inşaat halinde, 88 mağaza için anlaşma imzalandı. 15 Ocakta Riyad'da, daha sonra da Almanya'nın Frankfurt, Köln ve Dortmund kentlerinde mağaza açacağız" dedi.
İnan Arvas/Türkiye


Geri Dön