16 / 04 / 2024

Mom Yapı, 2013’te Sancaktepe ve Taşdelen’e konut yapacak!

 Mom Yapı, 2013’te Sancaktepe ve Taşdelen’e konut yapacak!

Glow3 projesiyle inşaat sektürüne hızlı bir giriş yapan Mom Yapı, 2013’te Sancaktepe ve Taşdelen’de yeni konut projeleri hayata geçirecek. 2 projenin yatırım değeri 110 milyon TL…



2012’nin Mom Yapı için oldukça hareketli bir yıl olduğuna dikat çeken Mom Yapı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Balcı, Glow3 projelerinin yeni projeler için ilham kaynağı olacağını söyledi. 


Sancaktepe’ye 60, Taşdelen’e ise 50 milyon TL’lik yatırım

2013’te Anadolu Yakası’nda Sancaktepe ve Taşdelen’de 2 yeni konut projesine start vermeye hazırlandıklarını söyleyen Balcı, “2013 yılında İstanbul Anadolu Yakası’nda Sancaktepe ve Taşdelen’de yatırım yapmayı planlıyoruz.  Taşdelen ve Sancaktepe için planladığımız projeler konut projesi olacak. Taşdelen’deki projemizin yatırım bedeli 50 milyon TL, Sancaktepe’deki projemizin yatırım bedeliyse 60 milyon TL civarında olacak” dedi.


  Mom Yapı, 2013’te Sancaktepe ve Taşdelen’e konut yapacak!


Glow3 yeni projelerimize ilham kaynağı olacak

Yatırımcıların Glow3 projesinin kalitesinden memnun kaldıklarını ifade eden Balcı, “2012 Mom Yapı adına oldukça hareketli bir yıl oldu. Glow3 ilk projemizdi ve taahhüt ettiğimiz zamanda bitirip yatırımcılarımıza teslim ettik. Yatırımcılarımız konutlarımızın kalitesinden ve konutlarını sorunsuz şekilde teslim almaktan memnun kaldı. Glow3’le ilgili olarak umut ve heyecan verici geri dönüşler alıyoruz. Bunlar yeni projelerimiz için bize ilham kaynağı oluyor. Holding olarak Mom Yapı ile inşaat sektörüne girerken yaptığımız fizibilite çalışmalarımızın doğruluğu yolumuza emin adımlarla devam etmemizi sağladı” diye konuştu. 



Kat karşılığı projelerde de etkin olmaya başladık

İnşaat sektöründeki hedeflerine de değinen Murat Balcı, “En öncelikli hedefimiz, gurur kaynağımız olan Glow3’teki kaliteyi, bundan sonraki projelerimize yansıtmak ve yeni projelerimizde de aynı standardı sürdürmek. Glow3 projesi, Mom Yapı olarak bize bir çıta koymuş oldu. Hem de yüksek bir çıta. Bundan sonraki projelerimizde bu çıtayı sürdürmek ve üzerine çıkmak bizim için hayati önem taşıyor. Bunun yanında, kentsel dönüşüm çerçevesinde, öncelikli tespit ettiğimiz, Kadıköy, Levent, Beşiktaş gibi bölgelerde kat karşılığı projelerde de etkin olmaya başladık” şeklinde konuştu.


Kentsel dönüşüm konuta olan talebi artıracak

2013 yılının en temel belirleyeni kentsel dönüşüm olacağına dikkat çeken Balcı, projenin sektöre önemli katkıları olacağığını söyledi. Kentsel dönüşüm projeleriyle konut sektöründe bir anda normalın üzerinde bir talep oluşacağını vurgulayan Balcı, “Sektörde bu yılın temel belirleyeni kentsel dönüşüm olacak. Kentsel dönüşüm sürecinin sektöre önemli katkılarda bulunacağını düşünüyorum. Konut sektörü bir anda normalin çok üzerinde bir taleple karşı karşıya kalacak. Diğer yandan denetim konusunun önem kazanacağını söylemek yanlış olmaz. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için, yapı kalitesinin ve sağlamlığının çok iyi denetlenmesi gerekiyor. Bu süreçte referansları sağlam olan, ürettiği projelerle kalitesinden sual edilemeyecek firmaların işleri daha fazla önem kazanacak” dedi.

Pazartesi BabacanYapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan...

Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön