29 / 03 / 2024

MoMA'nın mağazasında Türk tasarımcıların eserleri satılacak!

MoMA'nın mağazasında Türk tasarımcıların eserleri satılacak!

New Yorktaki dünyaca ünlü tasarım ve sanat müzesi Museum of Modern Art'ın (MoMA) müze mağazasında mayıs ayında Türk tasarımcıların eserleri satılacak. 'Destination: İstanbul' isimli organizasyonda 100e yakın Türk tasarımı satışa sunuluyor



Geçtiğimiz yıllarda Finlandiya, Danimarka, Buenos Aires, Berlin, Japonya, Seul, Brezilya ve Portekizi Destination sergilerinde tanıtan dünyaca ünlü müze MoMAnın müze mağazasının bu yılki şehri İstanbul! Müze yetkililerinin yaklaşık iki yıldır İstanbulda yaptıkları araştırmalar sonucu belirledikleri bu seçki, tüm dünyaya İstanbulu ve Türk tasarımcılarının başarılı çizgisini gösterecek. Mayıs ayında MoMA tasarım mağazası'nda satışa sunulacak Destination:İstanbul sergisinde İstanbul'da isim yapmış tesarımcılara ait yüzden fazla ürünü içeren özel bir koleksiyon görücüye çıkacak. 

Bu seride, sadece Türkiye'de bulunan ve Türk tasarımcıların hayal gücünün ürettiği ev aksesuarları, mobilya, mutfak eşyası, mücevher gibi ürünler bulunuyor. 'Destination: İstanbul' ürün koleksiyonu, eskinin modernle doğunun batıyla karşılaştığı kültürel kesişme noktalarındaki estetiği yakalıyor. İstanbul'un Bizans ve Osmanlı etkisindeki tasarım tarihinin geometrik dizinleri, ritmik çizgileri ve canlı renkleriyle birleşen modern bakış açıları öne çıkıyor. Koleksiyondaki ürünler arasında Anadolunun Ege kıyılarından esinlenilmiş servis elemanları, dönen dervişlere gönderme yapan espresso fincanları, İstanbulun ilham veren siluetinin yer aldıgı paket bantı, çelik ve plastik gibi günümüz malzemelerinden yapılmış geleneksel çay tepsisi gibi hikyeleri olan tasarımlar bulunmakta. Proje, İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın katkılarıyla hayata geçiyor.
www.MoMAstore.org

MOMADA HANGİ TÜRK TASARIMCILAR VAR
2mikrop, Ali Bakova, Alev Ebuzziya Siesbye, Arda Tuncman, Ayda Pekin, Aysun Altındağ, Meltem Maralcan, Bahadır Baruter, Berra Alkan, Burcu Akbulut Onur, Demir Obuz, Elif Özsezen, Ela Cindoruk, Emir Uras, Erdem Akan, Fabio Ricci, İnci Balaban, Didem Erenyol, Iz, Kamer Foundation, Koray Özgen, Leyla Taranto, Kunter Şekercioğlu, Maybe Design, Mehtap Obuz, Munire Kırmacı, Nil Deniz, Ömer Ünal, Alper Böler, Ottoman Jewelry, Oya Akman, Özlem Ölçer, Özlem Tuna, Sabrina Fresko, Sadi Tekin, Selin Okçu Büyüksoy, Sema Obuz, Sezgin Sander, Soner Özenç, Sultan Rağbet, Tan Mavitan, Urart.

1. DEKORASYON TARZIM
Valikonağındaki çatı dubleksine altı ay önce taşındım. Üst kat tamamen yatak odasına, alt kat ise yaşam alanlarına ayrılmış durumda. Uzun banyo keyiflerini sevdiğim için evin banyosunu spa havasında bir düzenlemeyle yeniledik. Bana dinginlik verdiğini keşfettiğim için beyaz rengi tercih ediyorum.
Oyuncu Deniz Çakır

2. YENİ ADRES
ANNELER GÜNÜ İÇİN İDEAL
İç mimar Handan Öney, uzun zamandır hayalini kurduğu projesini sonunda hayata geçirdi ve Nişantaşı Abdi İpekçi caddesinde Öney adını verdiği mağazasını açtı. Dünyanın çeşitli yerlerinden özenle seçilen aksesuarlar ve özel üretim mobilyaların yer aldığı mekan, iç mimar Handan Öneyin mimari birikimlerini dekorasyona aktarabileceği, kendini ve mesleki zevkini tarif edebileceği bir alan haline gelmiş.
Tel: (0212) 231 72 52.

3. FİKİR
ZEMİNDE GEOMETRİK OYUNLAR
Son birkaç yıldır tasarımcıların yeni oyuncağı parkeler oldu. Farklı ağaç türleri ve boyutlar kullanarak yaptıkları onlarca desen, modern evler için mükemmel fonlar yaratıyor. Hüni Parkede parkelerin yüzlerce çeşidini bulabilirsiniz.
Tel: (0212) 283 51 51.

Yasemin Aksoy/Milliyet Emlak


Geri Dön