25 / 04 / 2024

Mondi, bu yıl da 4 milyon liralık yatırım yapacak!

Mondi, bu yıl da 4 milyon liralık yatırım yapacak!

Faaliyetine 17 yıl önce yatak üretimiyle başlayan, 2006'da Boydak Holding çatısı altına giren Mondi, bu yıl farklı yatak tasarımlarıyla çıkış yapmayı hedefliyor. Mondi, bu yıl da 4 milyon liralık yatırım yapacak....



Faaliyetine 17 yıl önce yatak üretimiyle başlayan, 2006'da Boydak Holding çatısı altına giren Mondi, bu yıl farklı yatak tasarımlarıyla çıkış yapmayı hedefliyor. Alanında 'en büyük üçüncü marka olma' hedefiyle mart ayında 15 bin metrekare kapalı alanı devreye alan ve bu yatırımla 50 bin metrekare kapalı alana ulaşan Mondi, bu yıl da 4 milyon liralık yatırım yapacak. Baza, mobilya, ev tekstili ve panel mobilya üretimi de gerçekleştiren Mondi, 2012'de ürün gamma halıyı ekleyecek.

Boydak Holding ile yaptıkları ortaklığın ardından büyüme trendi yakaladıklarını ifade eden Mondi Yatak Yorgan San. AŞ Genel Müdürü İzzet Sümer, "Boydak'm mo-bilyadaki tecrübesini, enerjisini, sinerjisini, teknolojisini Mondi'ye taşıyınca her yıl büyüdük. Son 4 yılda yüzde 500 büyüme kaydettik. Doğru malı doğru fiyata satmaya çalıştık. Orta gelir grubuna yönelik ürettiğimiz ürünlerin tanıtımını kesintisiz yaptık" dedi. Kriz sürecinde hız kesmediklerini, KDV desteği sayesinde aksine hızlandıklarını belirten Sümer, "Nitelikli mağaza sayımız 2010 sonunda 270'e ulaştı. Bu yıl bu rakamı minimum 350'ye çıkarmayı planlıyoruz. Bayilerimiz sadece comer niteliğindeyken hızla mağazalaşmaya başladı. Bunda ürün gruplarımızdaki çeşitliliğin de etkisi oldu.

2009'da yüzde 50,2010'da ise yüzde 38 büyüme kaydettiklerini vurgulayan İzzet Sümer, "Grup markaları içerisinde en büyük büyümeyi Mondi yakaladı. Marka cirosu olarak KDV hariç 140 milyon euroyu realize ettik. İSO'nun 'En Büyük İkinci 500' listesinde 372. sıradaydık, 193 basamak sıçrama yaparak 179. sıraya çıktık. Bu başarı da bizleri çok mutlu etti" dedi.

500 mağazaya gidiyor
Ağırlıklı olarak ahşap mobilya ve koltuk üretimi yaptıklarını, yatak üretiminde de farklı tasarımlarla çıkış yapmayı hedeflediklerini belirten Sümer, "Farklı teknoloji ve tasarımlarla bu yıl yatakta ön plana çıkacağız. Mondi, önemli yatak üreticile¬rinden biri. Yataklı kanepe ve oturma grubunda Mondi'nin uzmanlığı eskiden beri devam ediyor. Yeni tasarımlar hazırlıyoruz. Bütün dikkatimiz yatakta" diye konuştu.

İki yıl içerisinde Mondi'yi alanında en büyük üçüncü marka yapma hedefinde olduklarını aktaran İzzet Sümer, "15 bin metrekare kapalı alan mart ayında devreye girdi. Bu yıl 4 milyon TL'lik yatınm planladık. Toplam istihdamımız 550. Bu ra¬kam yaz aylarında 650-700 kişiye çıkabiliyor. Gelecek yıl mağaza sayımızı 500'e çıklaracağız. 2012'de Mondi'de kendi markasıyla halıyı ürün yelpazesine ekleyecek" dedi. Üretimin yüzde 15'ini ihraç eden Mondi'nin iç piyasada büyümeye ağırlık verdiğini vurgulayan İzzet Sümer, "İhracat, ciromuzun yüzde 10 - 15'ini oluşturuyor. Ancak asıl işimiz iç piyasa. İhracatı yükseltme hedefimiz vardı. Ama Ortadoğu'daki bu karışıklık hedefimizi yavaşlatabilir. İç piyasada büyüyeceğiz" diye konuştu.


Dünya/Gülsüm Erdem


Geri Dön