29 / 03 / 2024

Montblanc Türkiye'deki butik sayısını 5'e çıkaracak!

Montblanc Türkiye'deki butik sayısını 5'e çıkaracak!

Ünlü kalem markası Montblanc, lüks merakını güçlü gördüğü Türkiye'de yayılma kararı aldı



Lüks kalem, saat ve deri giyim ve aksesuar üreticisi Montblanc, Türkiye'de büyümeye hazırlanıyor. Türkiye'de 17 yıldır faaliyette bulunan 105 yıllık Montblanc, sadece kendi ürünlerinin satıldığı butik sayısını ülke genelinde 3 yıl içinde 5'e çıkarma kararı aldı.

Montblanc Başkan Yardımcısı Sönke Tornieporth, Türkiye'yi önemli bir pazar olarak gördüklerini belirterek, "Krizde satışlarımız düşmedi. Lüks merakının olduğu Türkiye'de butik sayımızı, üç yıl içinde beşe çıkartacağız" dedi.
Montblanc Türkiye mümessili Rotap'ın sahibi Mehmet Ali Bal ise müşterileri arasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Cem Yılmaz, Meltem Cumbul, Kıvanç Tatlıtuğ gibi sanatçıların bulunduğunu belirtti.

Özel Kalem Müdürü alıyor
Mehmet Ali Bal, "Cumhurbaşkanımız, Montblanc'ın sadece kalemini değil, kol saati ve kol düğmelerini de tercih ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kalemimizi kullanıyor" dedi. Abdullah Gül'ün Özel Kalem Müdürü'ne Montblanc'ten aldırdığı saatin 2 bin euro, kalemin 350 euro ve kol düğmelerinin de 150 euro değerinde olduğu kaydedildi. 
Türkiye'de 2001 krizi nedeniyle kapattıkları butiklerini geçen yıl tekrar açtıklarını söyleyen Sönke Tornieporth, "Dünyada 350 butiğimiz var. Bunlardan biri Nişantaşı'nda. Önceki butikler krizde kapansa da yeni butiği geçen yıl kriz döneminde açtık. Kriz lüks tüketimi çok etkilemedi" dedi.

Gandhi, Bergman buluştu
Montblanc kalemlere tutkun koleksiyonerler olduğunu kaydeden Tornieporth, şunları söyledi:
"15 yıl önce alınan bir dolmakalem şu anda çok iyi değer kazanmış durumda. Döviz ve borsa yatırımına göre daha güvenli ve daha fazla getirisi var. Montblanc'ın bilgisayara yenik düştüğünü söyleyenler var. Ama hiç de böyle olmadı. Bizim kalemlerimizi alanlar için yazı bir fonksiyon değil, onlar için tutku. Özel limitli sayıda üretilen üretimlerimiz var. Ingrid Bergman, Gandhi, Thomas Mann gibi sanat ve politika dünyasının ünlü isimlerine yönelik kalem setleri yapıyoruz. Şu an bir plan yok ancak ileride Atatürk için de bir kalem üretmeyi düşünebiliriz. Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de dahil birçok politikacı anlaşmalarını, güç simgesi olarak bizim kalemlerimizle imzalar."

Papa Julius II'nin   3 kalemi de satıldı
-  Türkiye'de bugüne kadar satılan en pahalı Montblanc yazı setinin 200 bin euro değerindeki elmas işlemeli bir set olduğu belirtildi.
-  Şirketin, yazarların adına çıkardığı kalemler 900 -  3 bin euro arasında, siyasetçilerin adına çıkardığı kalemler de 3 - 20 bin euro arasında satılıyor.
-  Papa Julius II adına çıkarılan 20 bin euro'luk kalemlerden Türkiye'de 3 tane satılmış.
-  Montblanc bünyesinde isteğe bağlı olarak üretilen 1 milyon euro'luk elmaslı kalem seti ise en pahalı ürün durumunda.
Serkan ARMAN/Milliyet


Geri Dön