25 / 04 / 2024

Montenegro, lüks yatırımcıların merceğinde!

Montenegro, lüks yatırımcıların merceğinde!

Türk yatırımcılara cazip fırsatlar sunulan Montenegro'ya Türk vatandaşları vizesiz girebiliyor. Kiralık ve satılık daire fiyatlarının düşük olduğu ülke, yatırımların merceği altında.



Avrupa’nın en genç ülkesi Montenegro, Adriyatik’in yeni yatırım cenneti. Montenegro'da mülk edinme kolaylığından düşük vergi oranlarına kadar birçok kolaylık sağlanıyor. Türklere vize uygulamayan ülkede Türk yatırımcılara cazip fırsatlar sunuyor. 


Montenegro, Osmanlı’nın iz bıraktığı coğrafyalar ile kültürel ve ekonomik köprülerin sürdürülmesi ciddi bir konuma sahip. Sıcak siyasi ilişkiler sonucunda da Türkiye’den Doğuş Grubu, Net Holding, Global Yatırım Holding, Gintaş, Tosyalı Holding gibi Türk şirketleri Montenegro’da faaliyetlerde bulundular. 


UNESCO koruması altında olduğu ülkeye Türk vatandaşları vizesiz girebiliyor. Montenegro'da tek uzman şirket olan Hexagon ile üç günde şirket kurmak, 21 günde de çalışma ve oturma izni almak mümkün. 


2019 yılında AB’ye tam üyelik için tüm ön çalışmalarını tamamlamak üzere olan Montenegro, Rusya, Amerika, Kanada, İsviçre ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere dünyanın önemli yatırımcılarının gözdesi haline geldi.


Resmi para birimi Euro olan Montenegro’da yeni iş kuranlara; vergilerde düşük başlangıç sınırları sunuluyor, mülk hakları oldukça sıkı kanunlarla güvence altında tutuluyor. Kiralık ve satılık daire fiyatlarının düşük olduğu ülkede 15 bin Euro civarında araba almak da mümkün. Lüks yatırımcının da ilgi odağına dönüşen Montenegro, İstanbul'a 1 saat 20 dakika uzaklıkta yer alıyor. 


Uzmanpara  


Geri Dön