29 / 03 / 2024

Moody's: Siyasi belirsizliğin azalması Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir

Moody's: Siyasi belirsizliğin azalması Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı Banerji, Türkiye'nin not değerlendirmesine ilişkin, "Siyasi belirsizliğin azalması Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir" dedi. İşte Banerji'nin Türkiye'ye ilişkin değerlendirmesi...



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Türkiye Analisti Alpona Banerji, seçim sonuçlarının siyasi belirsizliği büyük ölçüde azalttığını belirterek, "Türkiye'de şu anda yavaş büyüme ve yüksek enflasyonun olduğu bir ortam var. Siyasi belirsizliğinin azalması hem kısa hem de orta vadede Türkiye'ye bir avantaj kazandırabilir" dedi.


Banerji, Moody's'in 4 Aralık'ta yayınlanması planlanan Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesine ilişkin, şunları kaydetti:


"Negatif değişimin olması için mali göstergelerde belirgin bir bozulma ve sermaye girişini azaltacak ani bir dış şokun yaşanması gerekir. Ayrıca büyümenin uzun vadede olumlu olmasını engelleyecek bir durum yaşanması gerekir. Çünkü dış sermaye girişlerinin azalması aynı zamanda küresel bir risktir ve büyümeyi de etkileyebilir."


Global büyüme ve enflasyon oranlarının düşük olduğu ve dış sermaye zorluklarının yaşandığı bir ortamda görünümün durağana çevrilmesi için ülkede çok daha sürdürülebilir politikaların olması gerektiğini vurgulayan Banerji, Türkiye'nin en büyük ekonomik zayıflığı olan düşük tasarruf oranlarının mutlaka aşılması gerektiğini kaydetti.


AA




Geri Dön