29 / 03 / 2024

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Moody's Suudi Arabistan'ın kredi görünümü destekliyor!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünü desteklediğini açıkladı.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Suudi Arabistan'ın mali pozisyonunun güçlü ancak petrole olan yüksek bağımlılığın kredi açısından önemli bir zorluk olduğunu belirtti.


Moody's'ten yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın "A1" seviyesinde olan kredi notunun ve "durağan" görünümünün güçlü mali pozisyonu, düşük maliyetli petrol üretimi ve yüksek dış likidite seviyeleriyle desteklendiği ifade edildi.


Öte yandan açıklamada, Suudi Arabistan ekonomisinin petrole olan yüksek bağımlılığının, devlet gelirlerinin petrol fiyatlarındaki volatiliteye karşı hassas olmasının ve hükümetin keskin harcama yapısının kredi açısından zorluk oluşturduğu bildirildi.


Ayrıca, Suudi Arabistan'ın bölgesindeki istikrarsızlık, jeopolitik riskler ve bölgesel rakibi İran'la olan ilişkisinin de kredi değerlendirmesinde göz önüne alındığı kaydedildi.


Açıklamada, görüşlerine yer verilen Moody's Kıdemli Kredi Müdürü Steffen Dyck, "Petrol fiyatlarındaki düşüş Suudi Arabistan'ın bütçe dengesinde büyük açığa neden olup hükümetin uluslararası piyasaya devlet tahvili sunmasına neden olsa da ülkenin mali pozisyonu güçlü kalmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.


Moody's, Suudi Arabistan ekonomisinin bu yıl yüzde 0,2 küçüleceğini tahmin ederken, bütçe açığının gayri safi yurtiçi hasılaya oranının bu sene yüzde 10,5 seviyesinden gelecek yıl yüzde 9,2 seviyesine gerilemesini öngörüyor.




Dünya 


Geri Dön