28 / 03 / 2024

Moody’s: Türkiye emlak balonuna karşı dirençli!

Moody’s: Türkiye emlak balonuna karşı dirençli!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de parasal politika ve makro ihtiyati tedbirlerin piyasayı emlak balonu riskine karşı koruduğunu belirtti.Moody’s Investor Service Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose De Leon açıklama yaptı.



Moody’s Investor Service’den yapılan açıklamada, “Türkiye’nin  teminatlı mortgage tahvilleri makro risklere karşı dirençli. Bankaların güçlü  mortgage kredi deneyimleri ve Türkiye’nin uygun demografik durumu bankaların  makro risklere karşı direncini gösteriyor” denildi. Türkiye’nin para politikasına da değinilen sunumda, şunlar yer aldı: “Türkiye’nin  parasal politikası ve birkaç makro ihtiyati tedbir kısmen piyasayı emlak balonu riskine karşı korurken, teminatlı tahviller için güçlü yasal koşullar yatırımcılar için kredi korumasında ek bir katman oluşturuyor.”  

 

Açıklamada, “Yerel politik ve jeopolitik riskler, batılı ülkelere kıyasla gelire oranla yüksek borçlanma rasyosu gibi riskler geniş  kapsamlı riskler arasında düşünülebilir” ifadesine yer verildi. 

 

Moody’s Investor Service Kıdemli Başkan Yardımcısı Jose De Leon da “Mevcut mortgage borçlanma düzenlemeleri ve Türkiye bankalarının  kredi verme uygulamaları konut piyasasının gelişmesine yardımcı oldu. Sektörde olası bir potansiyel patlamayı frenledi” değerlendirmesini yaptı.


Vatan


Geri Dön