26 / 04 / 2024

Mortgage ile alınan ev satılabilir mi?

Mortgage ile alınan ev satılabilir mi?

Mortgage, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Peki, mortgage ile alınan ev satılabilir mi? Mortgage ile alınan ev nasıl satılır?



Mortgage ile alınan ev satılabilir mi?

Mortgage, satın alınmak istenen konutun teminat altına alınması şartıyla verilen kredi türü olarak tanımlanıyor. Konut kredisi olarak da bilinen mortgage'nin konut kredisinden ayrılan bazı özellikleri bulunuyor.


-Konut kredilerinde faiz oranları sabitken Mortgage kredilerinde ise bu oranlar değişkenlik gösterebiliyor. 


- Konut kredilerinde taksit ödemeleri aksatıldığında yasal olarak bir yıl telafi hakkınız bulunurken Mortgage'ta ise böyle bir hakkınız olmuyor. 


- Ödemeleriniz aksadığı taktirde banka o ana kadarki ödemelerinizi size geri ödeyerek konutu satışa çıkarma hakkına sahip oluyor.


Peki, mortgage kredisi ile alınan ev satılabilir mi?

Mortgage ile alınan evin satışı, 2 şekilde yapılabiliyor. Bunlardan ilki: Ev üzerindeki ipotek kaldırılırak satış yapılması. 


Bu yöntemde alıcı ve satıcı aralarında anlaşıyor. Yapışan sözlü veya yazılı anlaşmaya göre, borç nakit olarak kapatılıyor. Borç kapatıldıktan sonra ise tapu dairesinde dairenin devir işlemi yapılabiliyor. 


Diğer yol: Banka ipotekli evi borçlu bir şekilde satın alma. 

Mortgage kredisi ile alınan ev devam eden borçla beraber satın alınabiliyor. Bu şekilde ev ile birlikte borç da devredilmiş oluyor.


Mortgage başvuru şartları!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön