19 / 04 / 2024

Mortgage kimlere verilir?

Mortgage kimlere verilir?

Mortgage kredisi ile, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranlarıyla mesken sahibi olabiliyor. Peki mortgage kimlere verilir? Mortgage kimlere verilmez? İşte yanıtı..



Mortgage kimlere verilir?

Konut kredisi olarak da ifade edilebilen mortgage kredisi, mesken sahibi olmak isteyen kimselerin uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi kuruluşlarından kullandıkları kredi olarak karşımıza çıkıyor.


Ortalama 10 sene ile 30 sene arasında vadeli olan bu kredi türü, kira öder gibi ev sahibi olma modeli şeklinde nitelendiriliyor.Bunun nedeni ise mortgage faizlerinin bireysel ve benzeri diğer kredilerine oranla daha düşük olması. 


Mortgage kredisinde banka, krediye konu olan taşınmaz mala ipotek koyuyor. Müşterinin talep ettiği satılık gayrimenkul banka tarafından müşteri adına peşin olarak alınıp mülkiyeti müşteriye devrediliyor. 


Bu sisremde mortgage kredi taksitleri düzenli yapıldığı takdirde ödeme sonunda ipotek kalkar ve taşınmaz mal sahibinin oluyor. Peki, mortgage kimlere verilir? Mortgage kimlere verilmez?


Mortgage kimler kullanabilir?

Mortgage kredisi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Gerekli belgelerin temin edilip başvurunun yapılmasının ardından, banka kendi kriterlerine göre mortgage başvurusunu olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlıyor.



Konut kredisi almak için gerekli evraklar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön