16 / 04 / 2024

Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Peki, mortgage kredisi nasıl hesaplanır? Bankalar mortgage hesabını nasıl yapar?



Mortgage kredisi nasıl hesaplanır?

Mortgage kapsamında, mesken sahibi olmak isteyen kimselere uzun vadede düşük faiz oranları ile kredi veriliyor. Kredi verilirken, bankalar ilk olarak kişinin gelir durumuna bakıyor.


Aylık taksit ödemelerinin gelir durumuna uygun olması durumunda diğer koşullarında uygun olması durumunda mortgage kredisi onaylanıyor. Peki mortgage kredisi nasıl hesaplanır?


Mortgage hesaplama..

Banka belirtilen sürede ne kadar faiz alacağını hesaplayıp buna göre haraket ediyor. Kredide faiz hesaplanırken konut değeri ve borçlu kişinin ödeme kıstas alınıyor.


Ayrıca mortgage kredisi geri ödeme süresi kişinin gelir durumunda göre değişiyor. 


Kredi verilecek kimselerde aranan özellikler bankadan bankaya değişmek ile birlikte genel olarak aradıkları bazı ortak koşullar bulunuyor.


Gerekli belgelerin temin edilip başvurunun yapılmasının ardından, banka kendi kriterlerine göre mortgage başvurusunu olumlu ya da olumsuz bir sonuca bağlıyor.



Mortgage nasıl alınır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön