19 / 04 / 2024

Mortgage'lar artınca kadınlar tapuda söz sahibi oldu!

Mortgage'lar artınca kadınlar tapuda söz sahibi oldu!

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşcı, Mortgage öncesi tapuda dairelerin yüzde 20’si kadınların üzerindeyken bu rakam mortgage sonrası yüzde 50’ye çıkt



Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşcı, mortgage kredisi ile tapu sahipliğinde erkek hakimiyetinin azaldığını ifade ederek, "Mortgage öncesi tapuda dairelerin yüzde 20’si kadınların üzerindeyken bu rakam mortgage sonrası yüzde 50’ye çıktı" dedi.
Mortgage kredisi öncesi tapuda dairelerin yüzde 75 oranında erkeklerin, yüzde 20 oranında kadınların ve yüzde 5 oranında da çocukların üzerine çıplak mülkiyet tesis edilip ebeveynlerine yüzde 50 - yüzde 50 intifa hakkı koyulduğunu dile getiren Taşcı, mortgage kredilerini kullanımının artması hakimiyetin artık ortadan kalktığını vurguladı. Taşçı, son beş-altı yıl içerisinde konutların tapularının yarısının bayanlara, yüzde 25’inin erkeklere, yüzde 20’nin müşterek ve yüzde 4’ünün de çocukların üzerine olacak şekilde hazırlandığını belirtti.

Memurlar ‘ortak konut’ seviyor
Arsa alımlarında ise yüzde 40 çocukların üzerine, yüzde 25 bayanların üzerine, yüzde 20 müşterek ve yüzde 15’de beylerin üzerine yapıldığını ifade eden Taşcı, "Arsaların çocuklar üzerine yapılmasının bir nedeni ileriye dönük yatırım söz konusu olduğundan dolayıdır. 15-20 yıl sonrasında gelişim gösterecek bölgelerden çocukların geleceğinin garantisi göz önüne alınmaktadır" dedi.
Müşterek tapunun daha çok memur eşler arasında revaçta olduğunu ifade eden Taşcı, "Ev hanımlarında bu oran daha düşük olmaktadır. Vatandaşın çoğu intifa hakkını bilmediğinden ‘çocukların üzerine mülk yaparsak ya bizden habersiz satarlarsa, ortada kalırız’ endişesi yaşıyor" diye konuştu.

Basında yer alan diğer haberler:

Mortgage, tapuda kadınların ağırlığını artırdı
 
 
Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşçı, mortgage kredisinin tapuda erkek egemenliğini sona erdirdiğini söyledi.

Taşçı, "Mortgage öncesi tapuda dairelerin yüzde 20'si kadınların üzerindeyken bu rakam mortgage sonrası yüzde 50'ye çıktı." dedi.

Taşçı'nın verdiği bilgiye göre, mortgage kredisi öncesi tapuda dairelerin yüzde 75 oranında erkeklerin, yüzde 20 oranında kadınların ve yüzde 5 oranında da çocukların üzerine çıplak mülkiyet tesis edilip ebeveynlerine yüzde 50-yüzde 50 intifa hakkı konuluyordu. Mortgage sonrası tapuda dairelerin yüzde 50 bayanlara, yüzde 25 erkeklere, yüzde 20 müşterek ve yüzde 4 de çocukların üzerine olacak şekilde tapu hazırlanıyor. Arsa alımlarında tapu yüzde 40 çocukların, yüzde 25 bayanların üzerine, yüzde 20 müşterek ve yüzde 15 de erkeklerin üzerine yapılıyor. Salim Taşçı, "Arsaların çocuklar üzerine yapılmasının bir sebebi ileriye dönük yatırım söz konusu olduğundan dolayıdır. 15-20 yıl sonrasında gelişim gösterecek bölgelerden çocukların geleceğinin garantisi göz önüne alınmaktadır." dedi. Müşterek tapunun daha çok memur eşler arasında revaçta olduğunu ifade eden Taşçı, "Ev hanımlarında bu oran daha düşük olmaktadır. Vatandaşın çoğu intifa hakkını bilmediğinden 'çocukların üzerine mülk yaparsak ya bizden habersiz satarlarsa, ortada kalırız' endişesi yaşıyor." şeklinde konuştu
Zaman

Mortgage çıktı tapuda kadınlar erkekleri yakaladı
TÜSİAV: “Mortgage öncesi tapuda dairelerin yüzde 20’si kadınların üzerindeyken bu rakam Mortgage sonrası yüzde 50’ye çıktı”

 Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Emlak Sektörü Kurul Başkanı Salim Taşcı, Mortgage kredisinin tapuda erkek hegemonyasını sona erdirdiğini ifade ederek, “Mortgage öncesi tapuda dairelerin yüzde 20’si kadınların üzerindeyken bu rakam Mortgage sonrası yüzde 50’ye çıktı” dedi.

Mortgage kredisi öncesi tapuda dairelerin yüzde 75 oranında erkeklerin, yüzde 20 oranında kadınların ve yüzde 5 oranında da çocukların üzerine çıplak mülkiyet tesis edilip ebeveynlerine yüzde 50-yüzde 50 intifa hakkı koyulduğunu dile getiren Taşcı, Mortgage sonrası 5-6 yıl içerisinde tapuda dairelerin yüzde 50 bayanlara, yüzde 25 erkeklere, yüzde 20 müşterek ve yüzde 4’de çocukların üzerine olacak şekilde tapu hazırlandığını belirtti.

MÜŞTEREK TAPU MEMUR EŞLER ARASINDA REVAÇTA

Arsa alımlarında yüzde 40 çocukların üzerine, yüzde 25 bayanların üzerine, yüzde 20 müşterek ve yüzde 15 de beylerin üzerine yapıldığını ifade eden Taşcı, “Arsaların çocuklar üzerine yapılmasının bir nedeni ileriye dönük yatırım söz konusu olduğundan dolayıdır. 15-20 yıl sonrasında gelişim gösterecek bölgelerden çocukların geleceğinin garantisi göz önüne alınmaktadır” dedi. Müşterek tapunun daha çok memur eşler arasında revaçta olduğunu ifade eden Taşcı, “Ev hanımlarında bu oran daha düşük olmaktadır. Vatandaşın çoğu intifa hakkını bilmediğinden ‘Çocukların üzerine mülk yaparsak ya bizden habersiz satarlarsa, ortada kalırız’ endişesi yaşıyor” diye konuştu.
 
 


Geri Dön