19 / 04 / 2024

MOSDER: Markalı mobilyalar tercih edilmeli!

MOSDER: Markalı mobilyalar tercih edilmeli!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), yeni mobilya alacak olan tüketicileri, mobilyanın sağlık yönüne vurgu yaparak uyarıyor. Mobilya alırken belirli kriterler göz önünde bulundurulmalı, markalı mobilyalar tercih edilmeli.



Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), yeni mobilya alacak olan tüketicileri, mobilyanın sağlık yönüne vurgu yaparak uyarıyor. Sağlıklı mobilya satın almak için; mobilyanın cila ve boyasına, kullanılan kumaş ve süngerin kalitesine, ek yerlerinin sağlam olmasına, vücuda uyumlu olmasına dikkat etmek gibi belirli kriterler göz önünde bulundurulmalı, markalı mobilyalar tercih edilmeli.


Sağlıklı ve kullanışlı mobilyalarla döşenmiş yaşam alanları; kişinin yorgunluğunu atması, zihnen ve bedenen dinlenmesi için olmazsa olmaz. İyi bir mobilya kişiyi dinlendirirken, kötü ve sağlıksız mobilyalar bel, sırt, boyun ağrılarına sebep olarak kişinin yaşam kalitesini de düşürüyor.


Bunun yanı sıra sürekli problem çıkaran, çabuk eskiyen mobilyalar, kullanıcısının hem huzurunu kaçırıyor hem de bütçesine zarar veriyor Tüm bu sebeplerle mobilya satın alırken mobilyanın belirtilen özelliklerine azami özen göstermek, seçim yaparken mobilyaların olmazsa olmazlarını göz önünde bulundurmak, harcanılan zamana ve bütçeye değecek ürünler seçmek önemli.


Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), yeni evlenecek ve evini yeni dekore edecek kişileri sağlıklı mobilya seçimi konusunda uyarıyor. Mobilyaların olmazsa olmazlarının olduğunu belirten MOSDER, seçim yaparken bu kriterlere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Seçim yaparken sağlığın ve güvenliğin ön planda tutulması gerektiğine dikkat çeken MOSDER, mobilyaların sertifikalarını dikkatle inceleme konusunda tüketicileri uyarıyor. Mobilyanın görüntüsünden önce fonksiyonellik ve fiyat-kalite dengesine bakılması gerektiğini vurgularken, satış sonrası hizmet kalitesinin de kriterler içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor.


MOSDER, tüketicileri şu konularda da uyarıyor: 


Mobilyanın malzemesi, ek yerlerinin sağlamlığı ve cilası önemli seçim kriterleri arasında olmalı,

Mobilyadaki döşemelik malzemenin kolay yanmayan, terletmeyen ve kolay temizlenen özellikte olması tercih edilmeli,Mobilyaların insan fizyolojisine uygun tasarlanmış olmasına dikkat edilmeli,

Ulusal ve uluslararası önemli sertifikalara sahip olması, daha ziyade markalı mobilya olması

Çekmeceli ürünlerde kapakların tam kapanmasına, sarkma ya da oynama yapmamasına dikkat edilmeli.


Habertürk


Geri Dön