24 / 04 / 2024

MOSDER'den Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası!

MOSDER'den Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası!

Dünyaca ünlü İtalyan tasarımcı Denis Santachiara ile ünlü Türk tasarımcılar Adnan Serbest, Atilla Kuzu, Yılmaz Zenger, Adil Öngel ve Erdem Akan MOSDER öncülüğünde bir araya geldi.



Tasarım duayenleri, MOSDER tarafından Antalyada düzenlenen Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası seminer ve paneli ile dünya mobilya trendlerini ortaya koydu.

T.C. Ekonomi Bakanlığının desteği ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) organizasyonunda Antalyada düzenlenen Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası mobilya sektörünün gelecek vizyonunu ortaya koydu. Tasarım camiasının öncü isimlerini buluşturan benzersiz buluşma, Antalya Sirene Belek Hotelde gerçekleştirildi. MOSDER organizasyonunda Sertex, Salteks ve Starwood firmalarının sponsorluğunda düzenlenen Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası seminer ve paneli sektör öncüsü sanayicilerle tasarımcıları bir araya getirdi. MOSDER üyesi sektör öncüsü mobilya markalarının yöneticilerinin ve bu markaların tasarım departmanlarında çalışan tasarımcıların da katıldığı organizasyon, tasarımcı ile sanayicileri buluşturan az sayıda etkinlikten biri olması ile fark yarattı.

Özgün tasarım marka imajını güçlendirir

Yeni pazarlar için yenilikçi tasarım konusuna vurgu yapan ünlü İtalyan tasarımcı Denis Santachiara organizasyonun birinci gününde, küresel arenadaki tasarım akımlarının mobilya sektörüne yansımalarını ele aldı. Dünyada ve Türkiyede mobilya tasarımı konusunda incelemelerde bulunan Santachiara, tasarımın mobilya sektöründeki stratejik rolünü katılımcılarla paylaştı. Orjinal tasarımlı bir ürünün çok satılmasa bile şirketin imajını güçlendirdiğini belirten Santachiara, Gelecekte; organik tasarım, neobarok tasarım ve minimalist tasarım kavramlarının öne çıkacağına inanıyorum. dedi.

Sanayici ile tasarımcı elele vermeli

Tasarımlarıyla dünya çapında üne kavuşan İtalyan tasarımcı Denis Santachiaranın yanı sıra ünlü Türk tasarımcılar Adnan Serbest, Atilla Kuzu, Yılmaz Zenger, Adil Öngel ve Erdem Akan küresel mobilya trendlerini ele aldı. Panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Endüstriyel Tasarımcı Adnan Serbest yaptığı konuşmada, sektörün gelişim haritasının innovasyon odaklı çalışmalarla belirleneceğini vurguladı.

Panelde bir konuşma yapan İç Mimarlar Odası Başkanı Adil Öngel ise, Düşük fiyat odaklı üretim yerine özgün tasarıma öncelik veren mobilya şirketleri tüketicinin beğenisini kazanarak, markalaşma yolunda daha hızlı yol alacaktır. şeklinde konuştu. Tasarımcı Erdem Akan, sadece pazarlama odaklı tasarım yapılmasının sektörün geleceğini olumsuz etkilediğini belirterek, mobilya tasarımında kendi kimliğimizi oluşturmamız gerektiğini vurguladı. İç Mimar, Tasarımcı Atilla Kuzu, tasarımın niteliğinin önem taşıdığını aktararak, Tasarımcının sanayicinin olanaklarını göz önünde bulundurarak ürün tasarlaması, sanayicinin de tasarımcıyı teşvik edici rol oynaması gerektiğine inanıyorum. dedi. Yüksek Mühendis, Mimar Yılmaz Zenger ise, trendleri takip etmek yerine trendleri yaratan sektör olmak için sanayici ile tasarımcının elele vermesi gerektiğini aktardı.

Tasarım, mobilya sektörünün odak noktası

MOSDER Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, organizasyonun Gala Gecesinde yaptığı konuşmada tasarımın mobilya sektörünün odak noktasında yer aldığını vurgulayarak, tasarımcı ile sanayicinin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmasının sektöre büyük katkı sağladığını belirtti. Davulcuoğlu, İhracat oranı 1 milyar 414 milyon dolar olan sektörümüz, ihracat oranı 1 milyar sınırını aşan nadir sektörlerden biridir. Özgün tasarımlı mobilya üretimini artırmamız gerektiği düşüncesiyle, tasarım yatırımlarının hız kazanması gerektiğine inanıyoruz. Tasarımcı ve sanayicilerin mobilya üretimi konusunda benzer kaygıları taşıdığını görüyoruz. Bu nedenle ortak paydada buluşmak için eşgüdümlü çalışmalar yapmamız gerektiğini öngörüyoruz. MOSDER olarak düzenlediğimiz Mobilya Trend ve Stratejik Yol Haritası seminer ve paneli aracılığıyla sektörümüze ışık tutacağımıza inanıyoruz. Mobilya sektörünün vizyonunu geliştiren bu organizasyon ile sektörümüzü bir araya getirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. şeklinde konuştu.


MOSDER hakkında:

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) mobilya sektörünün öncü 38 markasını tek çatıda toplayarak, sektörün yüzde 50sini aşkın kesimini temsil etmektedir. MOSDER, dünyanın en büyük 3. mobilya fuarı olmaya aday İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki mobilya profesyonellerini her yıl bir araya getiriyor. Sektörün global ölçekteki konumunu koruması için çalışmalarını sürdüren MOSDER, her yıl Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması ile sektörde sinerji oluşturuyor.


Geri Dön