29 / 03 / 2024

MOSFED ihracatta hedef büyüttü!

MOSFED ihracatta hedef büyüttü!

Türk mobilya sektörünün çatı kuruluşu MOSFED ile CNR Fuarcılık işbirliğiyle düzenlenen dünyanın 2. büyük mobilya fuarı CNR İMOB2016, sektörün 2016’daki 3 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayacağının işaretini verdi.



Mobilya sektörünün çatı örgütü MOSFED ve CNR Fuarcılık ortaklığında; Ekonomi Bakanlığı ve KOSGEB desteği ile düzenlenen CNR İMOB2016, bir hafta süresince 33 bini yabancı olmak üzere 150 bine yakın ziyaretçi çekti. Gerek ziyaretçi sayısı gerekse imzalanan ticari anlaşmalarla mobilya sektörünün yüzünü güldüren CNR İMOB2016, sektörün 2023’teki 10 milyar dolarlık ihracat hedefinin de ulaşılabilir olduğunu ortaya koydu. 


Yerli - yabancı 550 firmanın katılımıyla gerçekleşen ve “Mobilya Ülkesi: Türkiye” hikayesinin yazılmasına önemli katkı sağlayan fuar, bayilerin ağırlandığı değil bayiliklerin verildiği bir fuar oldu. 


CNR İMOB’un 2017 yılında daha görkemli bir hale geçeceğinin altını çizen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, “Son 12 yılın en iyi fuarını yaptık. Bu fuar 2016 için 3 milyar dolarlık ihracat hedefinin stratejini belirleyen bir fuar oldu. Bu sene Türkiye mobilya sektörü hedefi büyüttü. 3 milyar doları yakalayacağız” diye konuştu. 


Bu yıl öncelikli hedef; Avrupa Birliği ülkeleri  

12. İMOB fuarına çeşitli ülkelerden müşterilerin geldiğini belirten Güleç, “Dünyanın her tarafından fuara gelenler oldu. Bizim bu sene özellikle önemsediğimiz Avrupa Birliği ülkeleriydi. AB ülkelerine açılmamız lazım. Bu yıl hedef Avrupa´dan daha fazla büyümek. Önümüzdeki İtalya fuarına bireysel olarak katılıyoruz. Bundan sonraki en büyük etkinliğimiz 4 bin metrekarede izlenime açılan Çin´in Guanzo fuarına katılacağız. Afrika büyük bir ülke, çok bölgeli bir oluşum. Bütün Afrika ülkelerine ulaşmamız lazım. Afrika yükselen pazarlarımızdan. Oradan da daha fazla pay almamız lazım” dedi. 


CNR İMOB2016 kapsamında yıllardır arzu edilen üniversite-sanayi işbirliğinin önemli bir örneği de hayata geçti. 22 üniversitenin endüstriyel tasarım bölümünden öğrencilerin tasarladıkları seçilmiş ürünler sergilenmek üzere, “Üniversitelerarası Mobilya Tasarım Sergisi”nde ziyaretçilerle buluşturularak, tasarımların prototipleri üretilmek üzere sektörün önde gelen firmaları tarafından koleksiyonlarına katıldı. 


Geri Dön