29 / 03 / 2024

Rönesans Rusya'da 630 milyon dolarlık ihale kazandı!

Rönesans Rusya'da 630 milyon dolarlık ihale kazandı!

Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesini Türk şirketi Rönesans İnşaat kazandı. Rönesans İnşaat'ın bu ülkedeki 2014 yılı cirosu 64 milyar rubleydi.



Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 630 milyon dolara mal olacak ve 107 bin kilometrekarelik alana inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesi Türk Rönesans İnşaat şirketine verildi. 


Rusya'nın en büyük havalimanı onan Şeremetyevo Uluslararası Havalimanının yıllık 31 milyon olan yolcu kapasitesinin, projenin tamamlanmasıyla 50 milyona çıkarılması hedefleniyor.


20 yılı aşkın süredir Rusya’da faaliyet gösteren Rönesans İnşaat'ın bu ülkedeki 2014 yılı cirosu 64 milyar rubleydi.


AA


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihalesini kazandı. Rönesans inşaatın bu ihaledeki rakibi yine bir Türk şiketi olan Limak’tı.


Rusya, 1 Ocak itibariyle Türk şirketlerinin inşaat ve turizm işleri ile otel işletmeciliğini 1 Ocak'tan bu yana yasakladığı için ihaleyi bir Türk şirketinin kazanması önem arzediyor.


Sheremetyevo havalimanı yöneticisi Mikhail Vasilenko, ihalenin tutarı veya ayrıntıları konusunda bilgi vermedi. Ancak havalimanını işleten şirket Ocak ayında 2018 yılına kadar yolcu terminali ve tünel inşaatını tamamlamanın maliyetinin 630 milyon dolar olacağını belirtmişti.


Türkiye'nin Kasım ayında Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından uygulanan bu yaptırımlara rağmen Rönesans İnşaat ve Limak, Sheremetyevo havalimanı inşaat ihalesine Rusya'daki iştirakleri üzerinden katılmışlardı.


Hürriyet 



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


2018 FIFA Dünya Kupası'na hazırlık süreci için inşa edilecek Şeremetyevo yeni yolcu terminalinin inşaatının ihalesini Türk Renaissance Construction şirketi kazandı. Şeremetyevo resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamada, yeni terminal ve terminaller arası geçişin inşaatı için yapılan ihaleyi Türk Renaissance Construction şirketinin kazandığı belirtildi.


Yeni terminalin inşaatına yapacak müteahhiti 13 Mart'ta Şeremetyevo ve TPS Avia Holding ortak şirketi "Şeremetyevo B Terminali" Yönetim Kurulu onayladı. İhaleye katılmak için Limak Construction ve Renaissance Construction olmak üzere 2 Türk şirketi ve Avusturya Strabag şirketi başvurdu.


Şeremetyevo Resmi Temsilcisi Anna Zaharenkova, projede ihale sonrasında Limak veya Renaissance şirketinin çalışacağını, üçüncü şirketin değerlendirilmediğini belirtti.


Şeremetyevo gelişim planı 2018 FIFA Dünya Kupası için yeni iç hatlar istasyonu, yolcu ve bagaj terminaller arası tünel, yakıt kompleksi ve yeni yük kompleksi olmak üzere 4 yapı inşa edilmesini ön görüyor. 2018 yılına kadar tamamlanması planlanan terminal ve tünelin değerinin 630 milyon dolar olduğu açıklandı.


Radikal



Bu haber Vahdet Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanında inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesini Türk şirketi Rönesans İnşaat kazandı.

Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 630 milyon dolara mal olacak ve 107 bin kilometrekarelik alana inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesi Türk Rönesans İnşaat şirketine verildi. 


Rusya'nın en büyük havalimanı onan Şeremetyevo Uluslararası Havalimanının yıllık 31 milyon olan yolcu kapasitesinin, projenin tamamlanmasıyla 50 milyona çıkarılması hedefleniyor.


20 yılı aşkın süredir Rusya’da faaliyet gösteren Rönesans İnşaat'ın bu ülkedeki 2014 yılı cirosu 64 milyar rubleydi.


Vahdet



Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Rusya'nın başkenti Moskova Şeremetyevo Uluslararası Havalimanında inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesini 20 yılı aşkın süredir Rusya'da faaliyet gösteren Türk şirketi Rönesans kazandı. 


Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 630 milyon dolara mal olacak ve 107 bin kilometrekarelik alana inşa edilecek yeni B Terminalinin ihalesi Türk Rönesans İnşaat şirketine verildi. Rusya'nın en büyük havalimanı onan Şeremetyevo Havalimanının yıllık 31 milyon olan yolcu kapasitesinin, projenin tamamlanmasıyla 50 milyona çıkarılması hedefleniyor. 20 yılı aşkın süredir Rusya'da faaliyet gösteren Rönesans lnşaat'ın 2014 yılı Rusya cirosu 64 milyar rubleydi. 


YÜZE YAKIN PROJE YAPTI 

Rönesans İnşaat'ın Rusya'da gerçekleştirdiği diğer projeler arasında Moskova'da bulunan yaklaşık 465 bin metrekarelik alanı ile Avrupa'nın en büyük alışveriş ve eğlence kompleksi Avia Park, çimento fabrikaları gibi çok sayıda büyüklü küçüklü 100'e yakın proje bulunuyor. 


Karar




Haber Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda inşa edilecek yeni B Terminali'nin ihalesini Türk şirketi kazandı. Moskova'daki Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı tarafından yapılan açıklamaya göre, yaklaşık 630 milyon dolara mal olacak ve 107 bin kilometrekarelik alana inşa edilecek yeni B Terminali'nin ihalesi Türk Rönesans İnşaat şirketine verildi. Rusya'nın en büyük havalimanı onan Şeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nın yıllık 31 milyon olan yolcu kapasitesinin, projenin tamamlanmasıyla 50 milyona çıkarılması hedefleniyor. 20 yılı aşkın süredir Rusya'da faaliyet gösteren Rönesans İnşaat'ın bu ülkedeki 2014 yılı cirosu 64 milyar rubleydi. 



Bursa Hakimiyet




Haber Korkusuz Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Rönesans İnşaat'm, Moskova Sheremetyevo Havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihalesini kazandığı iddia ediliyor. Sheremetyevo Havalimanı yöneticisi Mikhail Vasilenko, ihalenin tutan veya ayrıntıları konusunda bilgi vermedi. Ancak havalimanını işleten şirket ocak ayında 2018 yılına kadar yolcu terminali ve tünel inşaatını tamamlamanın maliyetinin 630 milyon dolar olacağını belirtmişti. Rönesans, Rusya'daki Sheremetyevo Havalimanı inşaatı ihalesini kazandıklarına dair çıkan haberleri doğrulamadı. Şirket tarafından yapılan açıklamada, ihalenin henüz sonuçlanmadığı belirtildi. Şirketterç yapılan açıklamada, 'Konuya ilişkin geçen haber doğru olmayıp, resmi olarak gerçeklik taşımamaktadır' denildi. 



Korkusuz



Haber Taraf Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKİYE-RUSYA ilişkilerinde dalgalanma yaşandığı şu günlerde Rönesans İnşaat Moskova'da ihale kazandı. Son yıllarda hızlı bir gelişme göstererek Türkiye'nin en zenginleri listesinde üst sıralara çıkan Erman llıcak'ın sahip olduğu Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihalesini kazandı. 


AYRINTILAR İÇİN BİLGİ VERİLMEDİ 

Rusya, Türk şirketlerinin inşaat ve turizm işleri ile otel işletmeciliği yapmalarını ı Ocak'tan bu yana yasakladığı için ihaleyi bir Türk şirketinin kazanması, ihalenin önemini de ortaya koydu. Sheremetyevo havalimanı yöneticisi Mikhail Vasilenko, ihalenin tutarı veya ayrıntıları konusunda bilgi vermedi. Ancak havalimanını işleten şirket Ocak ayında 2018 yılına kadar yolcu terminali ve tünel inşaatını tamamlamanın maliyetinin 630 milyon dolar olacağını belirtmişti. Türkiye'nin Kasım ayında Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından uygulanan bu yaptırımlara rağmen Rönesans İnşaat ve Limak, Sheremetyevo havalimanı inşaat ihalesine Rusya'daki iştirakleri üzerinden katılmışlardı. 


Taraf



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ULUSLARARASI haber ajansı Reuters, Türk şirketi Rönesans İnşaat'ın, Moskova Sheremetyevo Havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihalesini kazandığım duyurdu. Rusya, Türk şirketlerinin inşaat ve turizm işleri ile otel işletmeciliğini 1 Ocak'tan bu yana yasakladığı için ihaleyi bir Türk şirketinin kazanması önem arz ediyor. Sheremetyevo Havalimanı yöneticisi Mikhail Vasilenko, ihalenin tutan ve ayrıntıları konusunda bilgi vermedi. Ancak havalimanını işleten şirket ocak ayında, 2018 yılına kadar yolcu terminali ve tünel inşaatını tamamlamanın maliyetinin 630 milyon dolar olacağını belirtmişti. 


Bu arada, Rönesans'tan yapılan açıklamada, "Moskova Sheremetyevo Havalimanı terminal ve tünel inşaatı ihale süreci henüz tamamlanmamıştır. Bu nedenle bazı haber kaynaklarından konuya ilişkin geçen haber doğru olmayıp, resmi olarak gerçeklik taşımamaktadır" denildi Öte yandan, Şeremetyevo havalimanı kaynaklarından alman bilgiye göre, ihalenin iptal edildiği ima edilerek, B terminali inşaatı işinin EnergoStroy şirketine verildiği vurgulandı. 


Sözcü


Geri Dön