28 / 03 / 2024

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu!

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu!

Moskova'da kriz inşaat şirketlerini vurdu, çalışanlar maaşlarını alamıyor. Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şiket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor.



Rusya’da ekonmoik sıkıntılar maaşlarını alamayan çalışanların sayısını da artırmaya devam ediyor. Moskova’da son dönemde çok sayıda inşaat şirketinin maaş ödemelerini geciktirdiğine dikkat çekiliyor. 

Maaşları ödeyemediğini itiraf eden çoğu şiket, bunun gerekçesi olarak kredilere erişimin zorlaşmasını ve iş hacminin azalmasını gösteriyor. 


Moskova Belediyesi İmar Politikası Dairesi Müdür Yardımcısı Sergey Degtyarev, “Moskovskaya Prespektiva” gazetesine yaptığı açıklamada, Glavmosstory, MCM-5, SU-155, Transstroy, Dormost, Mosmetrostroy gibi şirketlerin çalışanlarının maaşlarını ödeyemedikleri bilgisini verdi.


Şirketlerin mali sıkıntılarla boğuşmasının buna yol açtığını belirten yetkili, ekonomik kriz şartlarında iş hacminin azalmasının ve kredilere erişimin güçleşmesinin bu tabloya yol açtığına işaret etti. 


Ajanslara açıklamada bulunan MCM-5 şirketi yetkilileri, “2012 yılında 20-25 milyar rublelik iş tamamlarken, bugün bu rakam 5-6 milyar rubleye kadar düştü. Ama 2014 başında maşaları ortalama dört ay geciktirirken, bugün bu süre de 2-2,5 aya indi” dedi.


Yeni Söz Gazetesi


Geri Dön