26 / 04 / 2024

Moskova'daki Pokrovsky Sebze Hali kapandı!

Moskova'daki Pokrovsky Sebze Hali kapandı!

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı Rusya'nın başkenti Moskova'daki Pokrovsky Sebze Hali'nin kapalı kalmaya devam etmesi, yaş meyve-sebze ihracatçılarını tedirgin ettiğini söyledi...



AA muhabirine açıklamalarda bulunan Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, Moskova'nın en büyük sebze hali olan  Pokrovsky Sebze Hali'nin standartlara uymadığı gerekçesiyle yaklaşık bir aydan bu yana kapalı olduğunu hatırlattı.


Türkiye'deki yaş meyve sebze ihracatçılarının ticaretinin çok önemli bölümünün Pokrovsky Sebze Hali'nden yapıldığını vurgulayan Satıcı, "Şu anda firmalarımız biraz sıkıntılı da olsa geçici çözümlerle ihracatlarını sürdürüyor. İhracatta durma söz konusu değil. Değişik hallerde satış yapıyorlar. Bir yandan da Rusya ile müzakereler devam ediyor" dedi.


Antalya'da örtü altı domates hasadının yeni başladığını anlatan Satıcı, önümüzdeki haftadan itibaren domates ihracatının çoğalacağını, bu nedenle yer sorununun firmaları tedirgin ettiğini dile getirdi.


Türkiye'den Rusya'ya yıllık 1 milyon 100 bin ton civarında meyve sebze ihracatı yapıldığına işaret eden Satıcı, bu miktarın da yaklaşık üçte birinin Antalya'dan gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön